Tillbakablickar: provridningsfilmer på Vicke

För ett tag sedan rensade jag i min Hotmail där jag har en har en mapp som heter ”Värt att spara”.

Hittade filmer från min enda provridning av Vicke i augusti 2013 och blev faktiskt förvånad.

Jag kommer inte ihåg om jag har visat dom tidigare eller ej men ni kan kolla på länkarna nedan om ni är intresserade.

Det som framför allt slog mig var hur fin Vicke såg ut med tanke på hur jag tyckte att provridningen gick = inte så bra.

Men en hästkunnig vän som följde med försäkrade mig att det såg ”bra” ut och det får jag nog säga att det gjorde utifrån filmerna.

Och hade det inte varit för hennes ord är jag tveksam till om jag hade vågat mig på ett köp.

Det som också slår mig är att Vicke inte ser det minsta skumpig ut det lilla jag travar- i alla fall inte med tanke på hur det kändes några veckor senare när han kom till mig.

Då var det ”hela havet stormar” och jag kunde på fullt allvar inte trava ett varv i ridhuset eftersom jag höll på att skumpa av.

Jag har nämnt detta flera gånger tidigare; att jag tror att han blev spänd efter flytten och att det yttrade sig i spänd rygg även om han annars föreföll lugn- någon annan förklaring har jag inte eftersom beteendet aldrig återkommit annat än i en mildare form just när han har blivit spänd i olika situationer (hej Olofs vattenspridare på utebanan…..).

 

Filmsnutt 1

Filmsnutt 2

Filmsnutt 3

Alla filmerna är på 1 minut vardera.

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Elin

  Vad kul att du har provridningsfilmerna kvar. Sådant är alltid roligt att ha kvar. Ser jättefint ut! Supersnygg häst! Kan du inte berätta mer om dina intryck vid det tillfället? Bestämde du dig direkt för att köpa honom efter din väns ord?

  Svara
  • Birgitta

   För att ta det från början så ”kände” min vän Vicke sedan tidigare då hon hade ridit honom vid något tillfälle och också haft någon träning med honom när han var yngre om jag minns rätt (vännen är c-tränare i dressyr och tävlar själv sedan många år tillbaka).

   Hennes ord vägde otroligt mycket och det var också hon som tipsade mig om Vicke då han inte var utannonserad.

   När jag provred visades Vicke av den kvinna som hade honom i träning och också hade tävlat honom mycket- hon är mycket skicklig.

   Mitt intryck vid provridningen var att Vicke kändes mer som en ”normal unghäst” än en häst som hade gjort några starter i MSV B.

   Han kändes inte så ”ihop” som jag skulle önska en MSV-häst och gick inte i den samlingen.

   Jag tror att han gick mer på ryttarens skicklighet än sin egen dåvarande förmåga om man kan säga så och den skickligheten och styrkan i ridningen besatt inte jag efter köpet varför jag inte heller kunde ta vid där hon slutade så att säga utan vi fick gå ner till en lägre nivå.

   Jag bestämde mig direkt efter provridningen ja. Vicke fanns i Stockholm dit jag hade flugit och jag tyckte ärligt talat inte heller att jag behövde prova honom mer- så mycket trodde jag inte att han skulle ändra sig på någon dag.

   Det var först när Vicke kom till Skåne och det visade sig att jag inte kunde sitta ner på honom i trav som jag ifrågasatte mitt köp en aning men det var inte så att jag tänkte agera utan jag ville ge det några månader för att se om han skulle ändra sig vilket han också gjorde 🙂 .

   Svara
   • Elin

    Aha, vad intressant att höra om vägen till köpet. Min nästa fråga hade varit om du var den första som provred men hann läsa att han inte var utannonserad än. Turligt nog, hade kunnat bli huggsexa om honom annars tror du inte? Känns som att de flesta fina hästar säljs så här d.v.s. direkt via kontakter.

    Svara
    • Birgitta

     Eftersom Vicke fanns hos en ganska namnkunnig ryttare med en massa kontakter gissar jag att han hade sålts lätt om han hade varit till salu ”på riktigt”.

     Nu var det mer så att jag ringde ägaren och frågade ”du ska inte sälja Vicke”, hon funderade och sa ok 🙂 .

     Svara
  • Birgitta

   Tack. Önskar att jag kunde bli filmad oftare; det hade gett viktig input men jag rider ju till 95 % ensam (just nu vid 7.30 på morgnarna).

   Svara
 2. Malin

  Sådär får du också sätta fart på hans bakben så ska nog rosetterna rulla in! 🙂

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>