Så kan det gå…

Läser följande varning på Facebook:

VARNING,VARNING,VARNING!!!!!
Jag vill varna för en kille som kallar sig för Hovslagare.
Han heter XX o finns utanför Hörby.
Han är OUTBILDAD, OKUNNIG o OSERIÖS!!!
Han förstör hovarna, verkar för hårt, sätter sneda skor, sömsticker mm….. hästarna blöder o blir halta. Så har du en häst som är halt o som XX har ”skott” så har du problemet där, o det kan gå riktigt illa. Han är bara ute efter att ragga tjejer i stallen, men det är inte rätta vägen att gå genom att förstöra deras hästar.( i vårt stall ”skodde” han 2 hästar o båda blev halta.) Anlita då en UTBILDAD HOVSLAGARE som hjälper dig. Min häst får gå med sulor för att inte belasta innandömet i hoven nu. Nämner inga andra namn här, vill förhindra sammanblandning med SERÖSA HOVSLAGARE.
MEN ALL HEDER O ÄRA TILL DIG SOM HJÄLPTE OSS I SÖNDAGS. TACK FÖR ATT DU FINNS !!!!!!
Det måste bli ett slut på att denna häst plågare får fortsätta! Denna gången var det ”fel” häst han plågade! Kommer att anmäla honom !!! DELA DELA DELA DELA DELA DELA DELA DELA !!!!!

Det mest sorgliga är inte denna händelse tycker jag utan att flera läsare vittnar om att detta har hänt upprepade gånger över flera års tid.

Varför anlitar man outbildade hovslagare i Skåne där det finns många utbildade?

Så klart kan även de göra ett dåligt jobb men om man liksom börjar med att anlita en outbildad person har man verkligen bidragit till dåliga förutsättningar enligt mig.

Jag läser många efterlysningar på Facebook efter ”billig hovslagare”.

Tja…om ditt fokus är priset mer än utförandet så får du (läs: din stackars häst) skylla sig själv.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>