Måndag- dubbla byxor

Tidig morgon utanför vårt köksfönster

Ibland vill man verkligen inte att väderleksprognosen ska stämma men det gjorde den idag.

Det var och kändes precis lika kallt som utlovats och jag var rejält påbyltad i stallet.

När det var dags att rida bestämde jag mig faktiskt för att behålla termobyxorna på-  dom rider jag annars bara ut i eller har på om jag ska värma upp Vicke åt Olof.

Och det gick faktiskt jättebra att rida i dom och kändes inte alls halkigt och bylsigt som befarat så det ska jag fortsätta med när det är så här kallt.

Det finns ju ingen anledning att bokstavligen frysa häcken av sig 🙂 !

Vicke jobbade på bra och verkade inte alls påverkad av kylan men det hade jag inte förväntat mig heller.

När jag släppte ut honom och de andra hästarna blåste det rätt bra och med sådana vindar så valde jag att sätta på ett Back on track nättäcke under det tjocka utetäcket.

Jag vill definitivt inte att Vicke ska frysa, spänna sig och rent av börja springa i den superknöggliga hagen för att hålla värmen- därav det extra täcket samt att han också har en del ensilage att äta för att hålla värmen.

Jag hoppas att alla hästägare förstår hur mycket kallare det blir med just blåst i minusgrader och anpassar hagvistelsen därefter- antingen genom att förkorta densamma, lägga ut (mer) mat, ha tjockare täcke eller hitta någon annan lösning.

Att bara sitta i sin varma bostad, titta ut på det strålande solskenet och se de faktiska graderna på utomhustermometern ger inte alls en rättvis bild just nu 🙁 .

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Manda Stillnert

  Har just nu både stalltäcke och vintertäcke på min tant de är allt mellan -10 till ned åt -15,16 grader .. hon får absolut inte bli kall då får hon problem med bakdelen. Hon har heller ingen vinterpäls att tala om .. sen får de såklart mer hö ute på dagarna för vill att de ska vara ute mellan 07.00 till iaf 17.00 nu när de är ljust så pass länge som de är och vill kunna släppa ut henne i hagen efter motion så hon rör sig mera.

  Svara
 2. Dressyrliv

  Kallt ja, men helt underbart väder idag ju! Kallt och soligt. Thermobyxor här med men är man varm klagar jag absolut inte 🙂

  Svara
  • Birgitta

   Det är vinden som är jobbig tycker jag och som gör så enorm skillnad.

   I lördags eftermiddag när vi promenerade vid Örenäs slott var det ungefär lika kallt gradmässigt men helt vindstilla och det var hur behagligt som helst. Idag när jag gick med hästarna till respektive hage var det nästan plågsamt….

   Svara
 3. Anna

  Snorkallt här i Paris också, vidrig blåst och känns som minus tusen… När kommer våren?

  Svara
 4. Nina

  Jag håller verkligen med – vinden är värst!
  Vi har ju haft ett par veckor där det legat runt -20 nu, ner till -25 som kallast, men då har det varit helt vindstilla. När det nu blivit -15 och ganska hård vind istället känns det nästan omöjligt att klä sig, för vinden tar sig in genom blixtlåsen, åtminstone känns det så…

  Svara
  • Birgitta

   Det känns som att norrlänningar ibland gör sig lite lustiga över skåningars gnäll vid enstaka minusgrader när de har minus 20 typ men det ÄR en annan råare kyla här….tyvärr….

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>