Tisdag- lite snuttar i kylan

Ännu kallare idag pga ännu mer blåst och i detta väder begav vi oss till Olof.

Den läsare som nyligen tyckte att jag skulle ”shape up” min appearance till häst hade nog fallit i gråt om hen hade sett mig värma upp Vicke idag; det var mössa under hjälmen, termobrallor, vinterkängor och jag vet inte allt 🙂 .

Men Vicke svävade fram och det var huvudsaken.

Visar nedan en liten film på hur vi jobbar med samlingen i galoppen, huvudet dippar fortfarande av och till med det är ändå en märkbar skillnad till det bättre över tid- i början bet han sig nästan i bringan.

För er är det så klart omöjligt att bedöma hur mycket galoppen har förbättrats med all träning; ni har ju inga jämförande filmer med får tro mig när jag skriver att Vicke galopperade mer styvbent innan och utan samma vila i steget.

Det är väl lika bra att jag själv påpekar att Olof till 99 % rider med hjälm, på alla hästar jag sett faktiskt, men idag och pga kylan blev även hans outfit lite modifierad- han rider heller aldrig i ridskor i vanliga fall. Så nu behöver ni inte reta er på det 🙂 eller undra.

Filmsnutten nedan visar arbete mot passage, just nu mest ” piaff som inte är på stället” men vi kommer dit och det längtar jag till!

Nu har jag precis återvänt från frisören- var alldeles för länge sedan jag var där trots att salongen ligger 200 meter från vår lägenhet. Pinsamt (gillar inte slitet hår).

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Frida

  Han är grann din häst 🙂
  Vad gäller kläder så är ingen fåfänga i världen värd att frysa ihjäl sig för, speciellt inte om man jobbar med hästar hela dagarna.

  Svara
  • Birgitta

   Det är nog ganska vanligt att man med ett ”utomhusarbete” i alla fall delvis har förstört sin kropp genom att inte vara adekvat klädd alla gånger.

   Svara
 2. M

  Så fin din häst är! Tog du väldigt illa vid dig av diskussionen om er appearance? Jag var inte delaktig i diskussionen men läste kommentarerna och det känns som i dina inlägg efteråt att det påverkade dig.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>