Onsdag- kortare och kortare

Så här såg det ut utanför stallet i morse och hur vackert det än är med snö så börjar jag få lite panik vad gäller våren nu.

För som Olof och jag konstaterade igår; ju mer av detta desto kortare tid för ”riktig vår” och det är ju en så underbar årstid som det vore synd att förlora till snö och kyla.

Förra året var sommaren kass, hösten ett enda regnande och ska vi nu gå rakt in i en ny sommar utan att ha fått uppleva annat än minusgrader och ständiga och hastiga snöfall där snön bara blir till sörja så kommer i alla fall jag att bli besviken.

Men det blir som det blir…är det något man inte kan påverka så är det vädret- tja….annat än att boka en resa till något solsäkert land både i sommar och till vintern….

Vicke fick en förkortad version av gårdagens träning och visade att han var helt överens med undertecknad- duktig häst som vanligt.

Själv fick jag en bekräftelse på att min nya telefon (iPhone 8 plus) är på väg.

Jag har femman nu som fungerar perfekt förutom i kyla vilket stör mig enormt- vi får väl se vad den nya telefonen tycker om minusgrader (min stänger förvisso av redan vid plus 4….).

Henriks telefon (också en femma) fungerar oavsett temperatur så det är ett lotteri som Apple har friskrivit sig från så det är inte lönt att reklamera.

9 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Instämmer i att det är uselt och väldigt störande OM det drabbar ens telefon (det drabbar som sagt inte alla…), det är väl om man fastnar in en snödriva man behöver sin telefon som bäst…

   Dock tycker jag att allt annat är så bra att jag överser med detta fel.

   Och en grej som är BRA är att telefonen i vart fall tåler VÄRME hur bra som helst ha ha ha..

   Och tur är det för när vi är utomlands ligger jag alltid och kollar i telefonen vid poolen, ibland långa stunder och tro mig…där är det ”tusen grader” 🙂 !

   Min iPhone är en av mina absolut viktigaste ägodelar….på fullt allvar.

   https://www.expressen.se/dinapengar/darfor-laddar-din-mobil-ur-i-kylan/

   Svara
 1. Frida

  Min Samsung funkar i alla väder, har precis skaffat nu men mest för att jag kunde inte för att jag behövde. Tycker iphone är krångliga och dessutom har 9 av 10 spräckta skärmar. Min Samsung har åkt i stallgolvet x antal gånger och skärmen är hel, en liten, liten repa på ena kanten bara.
  Så för en gångs skulle är jag inte av samma åsikt som du haha 😉

  Svara
  • Birgitta

   Det var ju för väl att vi har en sak i världen som vi inte är överens om 🙂 .

   Började nästan bli rädd att andra läsare skulle tro att du var mitt alter ego 🙂 !

   Svara
  • Dressyrliv

   Håller med ovanstående! Samsung är LJUSÅR bättre än I-phone (och om man nu har friskrivit sig från problemen med att den dör i kyla – ja då kan jag inte för mitt liv förstå varför man envisas med att köpa en så (i min värld) fullständigt katastrofalt dålig telefon. Jag skulle inte ens komma på att sponsra ett så dåligt företag med en enda krona. Haha! Härligt att man sitter här och eldar upp sig över en sketen telefon-diskussion uppå självaste skärtorsdagen 🙂 Jag har f ö testat I-phone (eftersom nästan alla man talade med var nästintill besatta (och nästan religiösa). Det var den sämsta telefon jag varit med om och den åkte ut ur mitt hem efter ett dygn 🙂 Nåja, tur vi alla är olika 🙂

   Svara
   • Birgitta

    Ha ha ha…

    Och jag är en sådan där trögfattad teknikokunnig person som hänger kvar vid produkter jag en gång har lyckats lära mig funktionerna på 🙂 .

    Gud förbjude förändring 🙂 !

    Svara
 2. CJ

  Håller med de som skrev ovan; aldrig I-phone. En så överprissatt grej överlever endast på, som Birgitta själv skrev om: användarvänligheten. Vi andra använder Samsung, Sony eller liknande. 😉 😉

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>