Kärt barn har många namn

Så här i föltider är det många som vill ha hjälp med att döpa sina bebisar och förslagen kan verkligen variera huuuur mycket som helst.

Och att smaken är som baken blir väldigt tydligt 🙂 !

Ganska vanligt är att man på något sätt slår ihop mammans och pappans namn, det är Vicke själv ett exempel på.

Mamma: VIChy Nouveau och pappa: CAMARO M blir ju Viccamaro om man sätter ihop de första bokstäverna.

Något som är relativt vanligt som jag inte alls förstår är att döpa hästen efter någon kändis!

Ni anar inte hur många Whitney Houston, Donna Summer, Jon Bon Jovi och Van Halen (bara för att ta några random exempel) det vimlar av!?!?

Nu är jag ju ingen kändis och kommer aldrig att bli men JAG skulle ju inte vilja att någon döpte sin häst efter mig…..Birgitta Jacobson…hur f..n skulle det se ut *ASG*!!!

Själv har jag faktiskt aldrig döpt något av mina djur….de hade liksom sina namn när jag köpte dom, på gott och ont ha ha ha!

Däremot har jag ju dille på diverse smeknamn på framför allt hundarna så Molly kallas för allt möjligt (Mimmi, Mishi, Gullan osv osv) troligen helt utan sin vetskap 🙂 !

Vicke hade ju med sig sitt ganska självklara smeknamn när han kom men honom kallar jag även för Vicks medan Olof kallar honom för Vickster.

Ja, jag gissar att flera av er känner igen detta inte så mogna djurägarbeteende 🙂 !

Molly-Polly

Vickster

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Har sett en som hette Samanta Fux på tal om att döpa efter kändisar (och ja, det var ett fuxsto) haha. Har haft en som hette Gadd efter Eric Gadd, inte så lyckat enligt mig men uppfödaren döpte alla sina hästar med musiktema. Hade ett fullblod vars delägare hade en videobutik och döpte alla hästar efter filmer- denna hette Femte elementet.
    När jag för många år sedan letade häst så tittade jag på ett sto efter Steves Friend som hette Fridas Friend, nära att jag köpte bara för namnet 🙂
    Finns många märkliga hästnamn haha….

    Svara
  2. Sessa

    Skulle inte heller döpa ett djur till Lennart Karlsson eller så men jag har haft en Colin McRae (rallystjärna) en Fernando Torres och en Messi (fotbollsstjärnor) en Oonagh (popstjärna) och har nu en Vojta och en Vančura (döpta efter tjeckiska backhoppare).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>