Dagens samvetsfråga

Om du handlar något i en affär och i efterhand upptäcker att du betalat för lite- skulle du gå tillbaka och påtala det?

Eller kollar du aldrig kvittot/ har någon slags ”inre koll” så att du aldrig skulle upptäcka ovan?

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Karin

  Beror på vilken slags butik det är-privat eller kedja,råkade faktiskt ut för det häromdan på Nespresso skulle bet 119€ som blev 19….Tittade inte på kvittot förens igår och har faktiskt inte bestämt mig änLiten privat butik-självklart bet direkt.Tja sån är jag.

  Svara
 2. Anna

  Beror lite på beloppet och affären.

  Skulle aldrig göra mig omaket att gå tillbaks för belopp < 100 kronor hos mataffären eller HM eller IKEA till exempel. Å andra sidan skulle jag heller aldrig till exempel gå tillbaks och klaga på en dålig frukt eller att ett plagg bara höll två tvättar.

  Kollar i stort sett aldrig kvitton efteråt i vilket fall så tveksamt om jag skulle märka något.

  (Om jag upptäcker direkt i affären att det blir fel så säger jag givetvis till.)

  Svara
 3. Madeleine

  Om jag inte upptäcker det förrän jag kommer hem så åker jag inte tillbaka.
  Men det har hänt flera gånger att jag lägger märke till att när jag ska betala att det är för låg summa, och då har jag sagt att detta priset inte kan vara rätt.
  Girighet är något av det värsta jag vet

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>