Fredag- rejält omslag

Invigde min nya luva från Horze idag!

Hoppsan vilket väderomslag vi fick i morse!

Från sommartemperaturer till minus 1 grad (!!!) när jag kom till stallet i morse!

Som tur är strålade solen när jag körde därifrån några timmar senare annars hade nog min helklippta häst frusit i sitt ofodrade regntäcke.

Under dagens pass försökte jag förbättra travslutorna i allmänhet och vänsterslutan i synnerhet och detta genom att växla mellan öppna och sluta i korta sekvenser där öppnan hjälper mig att hålla böjningen och ställningen.

Väl hemma blev det lunch med min kära man; kalvstek!

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Marika Stoppert

  Burr, nu börjar hösten & vintern…… Vi har varit bortskämda ett tag nu med härlig värme.
  På med pannlampa & reflexer, in med leriga hästfötter men alla årstider har ju sin charm 🙂

  Svara
  • Birgitta

   Nja…jag vet inte vilken charm vintern har med sig….det skulle vara om vi fick varaktig fin snö och inte blask som smälter inom loppet av en dag.

   Men inte lönt att varken klaga eller spekulera…det blir som det blir.

   Svara
 2. Mia

  Alltså…..varför luva till vardags? Effekten kommer ju utebli vid tävling. Lite som att alltid rida på skarpt bett.

  Svara
  • Birgitta

   Jag rider inte alltid med luva men ville prova den eftersom den kom igår. Kommer tex aldrig att rida ut med luva.

   För övrigt tillåter jag mig att tvivla på att ”effekten kommer att avta” OM vi förutsätter ATT luvan har effekt på så vis att den genom att utestänga ljud lugnar hästen.

   Så länge ljudet utestängs kommer ju hästen att förbli lugn, precis som effekten av sporrar inte avtar för att man använder dom regelbundet. Samma sak vad gäller spö så vida man inte sitter och småpiskar hästen ständigt.

   Däremot tycker jag att det är för tidigt att säga ATT luvan ger påtaglig effekt för Vickes del öht, det kan lika gärna handla om tillfälligheter eftersom han inte är och aldrig har varit konstant spänd.

   Svara
  • Minstral

   Effekten avtar inte, på travhästar har man alltid bomull i öronen. Däremot kan det bli livat om man alltid har det och sedan kör på utan, typ rycka tussarna i ett lopp.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>