Dagens samvetsfråga

På tal om en diskussion jag nyligen läste på nätet:

Skulle du kunna tänka dig att sälja överbliven Metacam eller avmaskningsmedel?

Skulle du kunna köpa ovan av en privatperson (i obruten förpackning) om din häst enligt veterinär behövde det?

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. LenaB

  Om jag kände personen väl, tex ngn i mitt stall, så skulle jag nog kunna tänka mig att göra det. Obruten förpackning då alltså, inte ngn ”slatt” som blivit liggande;-)

  Svara
 2. Lee

  På första frågan ja, om någon fått utskrivit o inte hunnit till Apoteket innan de stänger, eller medicinen inte finns i hela stan (var nära o hända mig nu sist…) O därför också ja på andra frågan, men bara obruten förpackning.

  Svara
 3. Anna

  När min förra katt kom hem mitt i natten svårt skadad (blev avlivad på klinik senare på dagen) så var jag väldigt glad att jag hade en slatt Metacam hemma att ge honom så att han åtminstone slapp ha så ont innan jag kunde komma till veterinären med honom.

  Därför skulle jag absolut kunna ge överbliven Metacam till en djurägare i liknande situation om jag visste att de så att säga ”vet vad de gör” med dosering osv.

  Däremot skulle jag kanske inte sälja överbliven medicin på nätet till vem som helst…

  Svara
 4. Madeleine

  Jag skulle absolut kunna köpa av någon jag känner.
  Men jag skulle aldrig själv försöka sälja på tex Facebook.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>