Into the dark

Konstaterade igår att tidsomställningen i helgen varken gjorde till eller från på morgonen- det är ändå mörkt när jag åker till stallet.

Sist jag tränade för Olof var det nästan lite läskigt att köra på slingriga vägar utan gatubelysning, i beckmörker, regn och lite dimma och jag slogs av tanken att jag inte skulle ha en chans att väja om någon plötsligt hoppade ut på vägen. Och fotgängare, cyklister, hundrastare och ”andra” kan verkligen leva farligt.

När jag köpte min bil hade den extraljus monterade men dessa lyckades någon stjäla (!?!) medan den fortfarande stod på bilfirman och då tyckte jag inte att det var något att tjafsa om eftersom de ändå inte ”tillhörde” bilen så att säga men nu börjar jag ångra mig.

Funderar på om jag tex skulle installera xenonljus som ger väldigt mycket bättre belysning, framför allt eftersom jag på väg till stallet kör förbi ett område med vilt.

Hur tänker ni kring transportkörning i mörker? Undviker ni det om det går genom att tex senarelägga träningar?

Har ni extraljus eller något annat som underlättar?

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. jenny

  Snarare tidigarelägga :)). Jag tror de flesta har problem med mörkret på eftermiddagen snarare än på morgonen. Men absolut, jag tycker framförallt inte om att hålla på att greja i mörker. Men nu har jag köpt en bra lampa att ha i transporten så jag iallafall kan göra i ordning i ljus utan att behöva ha bilens batteri igång.

  Svara
 2. Marika Stoppert

  Fick förra veckan nymonterade extraljus (LED-ljus) på bilen då jag alltid kör till stallet i totalt mörker. Är JÄTTENÖJD !!
  Har egentligen inget emot att köra i mörker men vill verkligen inte köra på något djur som syns dåligt från sidorna & nu känns det mycket bättre !

  Svara
 3. Manda Stillnert

  Bra lysen på bilen är a & o. Vi som åker mycket på trav även denna årstid och ofta kvällstid såklart får helt enkelt vänja oss vid att köra i mörker. Men med en bra bil med bra lysen så känns de som att de är rätt överkomligt att åka ändå. På min egen bil behöver jag sätta på extra lysen egentligen för den har så dåliga helljus fast de bytt lampor och grejer.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>