Tisdag- tjoho

Vickster fyller på vätskedepåerna efter träning.
Jag brukar slå på en eller två kannor hett vatten i utomhusbaljan på morgonen i förhoppningen att detta ska öka lusten att dricka.

Det varnas ofta för kolik vintertid- med all  rätt och själv försöker jag förhindra magont genom både vatten i hagen, betfor vid minst ett mål om dagen och något kilo morötter i krubban.

Träning i morse och vi körde på som vi brukar.

Sluta-poletten börjar ramla ner i småbitar skulle man kunna säga; vi är ”inte där än” men på G. Att det ska vara så svårt?

Mycket annat känns och ser tydligen finemang ut och det är ju jättekul så klart.

Extra roligt var att min favvo-människa i stallet faktiskt fick se Vicke riden; jag har haft stallkamrater som på flera ÅR  aldrig lyckats med den bedriften eftersom jag ju rider på lite udda tider 🙂 .

Vicke fick ”väl godkänt” av henne också 🙂 .

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Frida

  Kolik vill man ju helst slippa, ger också betfor för vätskan. Men morötterna? Ger du dem för att förhindra kolik? Och hur hjälper det? Nytt för mig.
  Det där med slutor är knepigt, det är min värsta rörelse, det känns alltid ”knökigt och bökigt” och utan flyt och det är alltid antingen för mkt böjning eller för lite. Att det ska vara så svårt!!!

  Svara
  • Birgitta

   Morötter är ju ett saftfoder som innehåller mkt vatten (88%) så jag tänker att det är ett bra foder för att ”hålla igång magen”.

   Nu kanske några kilo varken gör till eller från men många bäckar små?

   Och jag ger det hellre än någon näve havre som krubbskrammel.

   Svara
   • Frida

    Jo det är ju iofs rätt ”saftigt” med morötter. Borde ju vara en del fibrer också? Krävs ju en del ”tugg” också så kanske är bra för att öka saliven vilket ju är bra? Lär ju knappast skada att fodra med morötter, det gör jag med….

    Svara
    • Birgitta

     Ja, lite så jag tänker.

     Och är en stor favorit hos Vicke till skillnad från tex äpplen som han äter pliktskyldigt 🙂 .

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>