Bu för Börjes

Köpte ett Himalaya regntäcke för 599:- på Börjes i Malmö för ganska exakt 1 år sedan (27 december).

Upptäckte för 2 veckor sedan att täcket läcker som ett såll efter 2 (!!!!) timmars snöande, täcket under var blött överallt.

Täcket är i utmärkt skick (Vicke går ju ensam i hagen) och ALDRIG tvättat!

Täcket är använt i januari, februari, mars, april, november och december= 6 månader och ej dagligen utan vid regn.

Jag blev givetvis väldigt förvånad när jag upptäckte läckaget och vände mig genast till butiken där jag köpt det för att reklamera täcket.

Svaret jag fick där, och även när jag mailade Börjes centralt var att jag borde ha impregnerat täcket eftersom regn och UV-strålar gör att impregneringen som sitter på täcket när det är nytt försvinner?!?!

Alltså…..jag har haft x täcken under 30 år som hästägare och aldrig impregnerat dessa och de har ändå klarat mer än 2 timmars snö.

Jag misstänker att jag fått ett ”måndagsexemplar” då många hästägare på nätet vittnar om att täcket är utmärkt på alla vis men uppenbarligen känner Börjes inte till begreppet ”goodwill” utan vägrar bara helt sonika att byta ut täcket.

Själv är jag både förvånad och besviken och köper inte förklaringen med impregnering.

Jag har frågat massvis med hästägare om DE brukar impregnera sina täcken och de flesta svarar nekande.

Någon tyckte att detta är vad man får räkna med när man köper ”billigt skit” men det kan jag definitivt inte hålla med om då jag dels inte anser att 600 kronor är ”billigt” (jag menar inte heller att det är dyrt men det finns billigare täcken på marknaden) och framför allt då jag inte tycker att man ska räkna med att en vara per automatik inte ska fylla tänkt funktion bara för att den inte kostar mer.

Och var ska man i så fall dra gränsen? Vid 1000 kronor, 1500 eller mer?

Jag hade inte sagt något om täcket började läcka efter en hel dags regnande eller jag visste med mig att det är ”söndertvättat” men när ett aldrig tvättat täcke läcker överallt efter 2 timmar då känner jag att det verkligen inte är ok.

Men vad tycker ni? Är det jag som är kinkig och ska jag skylla mig själv för att jag köpte billigt och inte impregnerade?

17 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Stridh

    Man ska inte behöva impregnera ett nytt täcke! Dåligt av Börjes att inte byta det.

    Svara
  2. Anonym

    Rambo, 3 års garanti. Har ett som jag köpte -97 och det är mycket använt, håller fortfarande helt tätt. Är ju oftast ingen garanti på billigare täcken, men visst kan man tycka att goodwill har ett värde.

    Svara
  3. Madeleine

    Jag brukar impregnera täcken när dom får några på nacken.
    Det är nog fel på ditt täcke.
    Även om Börjes tycker det är ditt fel att täcket läcker så gör dom sig en otjänst nu.

    Svara
  4. Linda Persson

    Kan tänka mig det
    Har aldrig hört nåt dummare
    Om det behövs på ett nytt täcke så är det nog för dåligt gjort från början också o passar bättre som stall täcke enligt min mening

    Svara
  5. Erika Joy Isabella Svensson

    Du är inte kinkig! Dåligt..
    Tacka horsewere alltid hållt mina pållar varma o torra

    Svara
  6. Lisa Svensson

    DettA hände mig på hööks
    Ett täcke för 1400kr
    Dom vägra byta det
    Dolce hade det i tre dagar
    Hjälpte tyvärr inte att impregnera det

    Svara
  7. Elizabeth Torrisi

    Det bästa är att inte handla på Börjes, Hööks mfl. Det är billigt för att det – inte håller – tillverkas utan miljökontroll – och dåliga förhållande i övrigt. Håll dig till de butiker som kostar lite mer men som samtidigt är garant för det du handlar håller och om det inte gör det så tar de varan tillbaka. Dessutom spar det irritation tid och elände. Välinvesterad peng således.

    Svara
    • S

      Hur vet du det? Det finns mkt höga textilkrav som de flesta anpassar sig till. Anledningen till att det är billigt är pga man köper och säljer stora volymer, samt möjligen att man väljer en lite lägre nivå på materialen, dvs absolut inte nödvändigtvis att man tummar på krav och bestämmelser.

      Svara
  8. Andrea Steier

    Birgitta Jacobson försök kontakta tillverkaren istället. Kan ju vara så att de vill veta, eller hur?! Tror inte någon vill sälja regntäcke som inte fungerar.

    Svara
    • Birgitta

      Efter ditt tips har jag nu mailat Börjes och efterfrågat kontaktuppgifter till tillverkaren. Vi får se vad som händer….

      Svara
  9. Le

    Har aldrig impregnerat ett nytt täcke… Efter tvätt brukar jag däremot göra det men de blir ju aldrig så bra som när de var nya.

    Svara
    • Birgitta

      Jag vill minnas att jag impregnerade ett Bucastäcke för ”tusen” år sedan men då hade jag haft det i hur många år som helst. Annars har jag aldrig gjort det.

      Svara
  10. Kristina Stenzel Huke

    Har aldrig impregnerat ett nytt täcke . Tycker inte det skall behövas och definitivt inte ett regntäcke.

    Svara
  11. Jannike

    impregnerar aldrig täcken, speciellt inte otvättade, har haft allt från 399kr – 2000kr utetäcken.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>