Andra ryttare

Utlånad till stallkamrat

Ni som har läst bloggen länge kommer säkert ihåg att Olof ett tag red Vicke en gång i veckan vilket utvecklade hästen jättemycket.

Bland annat var det helt och hållet Olof som lärde Vicke att byta i varje och ska jag gissa hade jag själv aldrig lyckats med det projektet eftersom jag är på tok för oerfaren medan det inte alls tog Olof många gånger innan han lyckades väldigt bra.

Nu var det ett tag sedan Olof red Vicke och vi har inte heller kunnat få till några träningar eftersom han inte längre kan ha dessa på dagtid på grund av nytt jobb men jag tränar regelbundet för Nina och har nu också fått ridhjälp av henne några gånger.

Och det är så roligt och givetvis också givande att se en skicklig ryttare på ens häst!

Det är väldigt lätt att bli hemmablind tycker jag och i mitt fall har det bland annat fått till följd att jag ”nöjt mig med för lite”, jag har tyckt att allt möjligt har varit ”good enough” medan det egentligen inte alls har varit det.

Domarna vill alla ha bättre bärighet i galoppen tex, skolorna är för raka osv.

Och att någon annan sitter upp och både känner hur hästen känns för att lättare kunna instruera och att hästen får bättre ryttarsignaler från någon annan- det ser jag verkligen som win-win!

Hur resonerar ni?

Vill ni att er instruktör sitter upp ibland eller inte? Spelar det er någon roll om tränaren kan/ vill rida eller ej?

Och om inte tränaren; har ni någon annan form av ridhjälp?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Jag tycker det är underskattat! Vi väl väldigt gärna göra allt själv, det anses väl lite finare (är säkert lite svenskt också) men att låta en bättre ryttare sitta upp kan man vinna mkt på, inte minst om tränaren rider. Då kan hen känna saker som hen kanske inte ser.

    Svara
  2. Lee

    Har ridit för några instruktörer innan, som red delar av (ja, även hela passen om jag velat). Mycket bra! Nuvarande kanske gör det om vi planerar in det – hon kommer direkt från sitt ”civila” jobb, o har inte ridkläder på.., Har inte varit aktuellt (ska träna i morgon för första gången sedan oktober, pga skadad häst/rehabridning)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>