Tisdag- regn, regn, regn

Dagens gåta: sett till bilden och rubriken; vilken väderlek gissar ni att vi har haft i flera dagar och mååååånga timmar i sträck? Exakt!

Extremt oskönt väder om ni frågar mig i allmänhet och Molly i synnerhet och jag gissar att även Vicke som jag idag släppte ut med dubbla regntäcken (!) instämmer.

Det var nog extra skönt för honom att få ett break från regnandet med träning för Nina och han skötte sig lika fint som alltid.

För övrigt undrar jag hur många ridbanor som går att nyttja as we speak i mina trakter; inte många är min gissning efter att ha sett Granelundshallens under vatten och det egna stallets likaså.

Insåg på vägen hem från stallet att det tagit 4 timmar från att jag kom till stallet till att jag lämnade det, det tar då ca 30 minuter att köra till träningen.

Rider jag ”hemma” är jag oftast i stallet 3 timmar men då tar jag det lugnt, mockar noga och utan stress och putsar av sadel, träns och stövlar.

Även om jag på mina lediga dagar i princip alltid har många fler timmar som jag skulle KUNNA tillbringa i stallet om jag ville så känner jag att det är just det jag inte vill- alltså vara där längre.

Innan stallflytten kunde det hinna gå några timmar till innan jag var hemma och jag får nog säga att just tiden i stallet ibland verkligen försvinner utan förklaring.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Malin

    Min ridbana (i Lundatrakten) går alltid att rida på oavsett hur mycket det har regnat. Jag har den väldränerad och med makhippo dressyr som topplager vilket resulterar i att det i princip aldrig står vatten på den och makhippon håller sig alltid lagom ”stadig” – aldrig djup, hal osv. Jag är mycket nöjd helt enkelt! Ska kanske även tilläggas att den är anlagd av proffs och var inte billig….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>