Måndag- sötnos

I morse var det riktigt ”kallt” med gårdagens temperaturer mätt, runt 30 då och kanske hälften idag och med blåst.

Perfekt hagväder konstaterade jag och stallägaren medan vi var ute och skrittade en timme.

Blåsten håller insekterna borta även om vi hittills är mycket förskonade jämfört med vad jag läser om hur andra hästägare har det runt om i landet.

Vi har svalor i stallet och gissningsvis därför helt flugfritt och även utomhus är det inte mycket som flyger runt.

Jag kommer att mocka min gräshage dagligen för att försöka hålla krypen borta och så sprayar jag Vicke med framför allt Ultra Shield vid behov.

Jag har faktiskt 2 flugtäcken men har inte använt dom alls förra sommaren och mycket sporadiskt tidigare år- så många månader om året som min häst är täckt i övrigt så vill jag gärna slippa täcken i alla fall på sommaren.

Även flugluvan använder jag vid behov och inte slentrianmässigt- den är lätt att sätta på och verkar sitta bra men jag vill ändå undvika diverse skav som det säkert kan bli vid daglig och långvarig användning.

Som jag har visat er tidigare föddes ett föl på anläggningen för ca 5 veckor sedan och ni som känner mig vet att jag älskar ”bebisdjur”.

Således njuter jag av att titta på och klappa den här lille gossen som jag tycker är så söt:

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>