Människans fåfänga

Berest hatt

Inget nytt egentligen…detta vet både jag och många med mig men jag blev ändå påmind om hur mycket ett visst märke, eller att man handlar i vissa affärer osv betyder för en del:

Jag tycker mig ha rätt bra koll på solhattar 🙂 eftersom Henrik har letat efter något liknande min solhatt.

Min solhatt köpte jag i Egypten för typ 30 spänn eller nåt och den har varit med mig nästan jorden runt höll jag på att säga i snart 20 år.

Jag har utsatt den för sol, pool, klor, vanligt vatten osv och den har bara blekts marginellt och ser annars ut som den gjorde vid köpet.

Henrik köpte en liknande hatt i Kroatien nyligen; han gav 50 spänn tror jag och det är runt denna summa man kan hitta solhattar utomlands.

För några dagar sedan var vi på Naturkompaniet i Lund och jag såg där likande hattar för 600 spänn och mer.

Det var ”märkeshattar” men utan synligt märke 🙂 så ingen utomstående gissar jag kunde skilja dessa hattar från de man kan köpa på marknader och att det skulle vara något speciellt med tyget/ kvalitén var inte uppenbart för mig i alla fall.

Och så är det ju med massvis av produkter!

Man kan köpa väldigt billigt eller extremt dyrt….ibland är det stor eller liten skillnad och ibland….påstår JAG: ingen!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Naturkompaniet är en av de skitnödigaste kedjorna jag vet… Hatar när de lurar folk att man inte kan gå ut i skogen utan utrustning värd många tusentals kronor. När friluftsliv som borde vara för alla människor i stället blir en prylsport. Jag var i alperna för första gången i mitt liv i vintras och vandrade med snöskor, dem hyrde jag jättebilligt tillsammans med kängorna och sedan hade jag ett par termobyxor jag hade köpt för 100 kronor och mammas gamla islandsulltröja som hon fick av morfar på sjuttiotalet. Det gick strålande bra utan en enda Fjällrävengrej hahaha. Tycker det är värt att investera i rejäla grejer om man kan absolut, men alltför ofta är det som du säger ingen större skillnad på kvaliteten…

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag har väldigt svårt för viss prydhets.

      Skrattade när jag såg ”Kånken”-ryggsäckar på Naturkompaniet, de är tydligen värsta innegrejen sedan länge och kostar idag 800 spänn.

      Jag har massvis med ryggsäckar som jag fått gratis som blodgivare tex eller nu senast i en monter på Falsterbo horse show och jag skulle inte drömma om att ge nästan 1000 spänn för dessa alldagliga ryggsäckar som endast ”mesar” hade när jag var barn. Då skulle man ha en Salomon-ryggsäck för att vara cool och som sagt var Kånken det nördigaste/ töntigaste man kunde tänka sig.

      Jag hade varken det ena eller det andra ska tilläggas 🙂 !

      Sedan får folk så klart köpa vad de vill men när man bara gör det för märkets skull och egentligen inte ens har råd utan att skuldsätta sig…då tycker jag att det har gått för långt.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>