Onsdag- det dåliga samvetet

Medan Vicke har vilodag idag tog jag itu med något jag haft dåligt samvete över ett tag; den årliga tvätten av mitt släp!

Att jag slarvat med taktvätten de senaste åren blev pinsamt tydligt när jag väl ställde mig på en så pass hög stege att jag såg släpet från ovan så att säga .

Jag blev så matt att jag inte ens orkade ta ett kort på den inbrända mossan men tro mig; den var ett rent ut sagt helvete att skrubba bort trots rengöringsmedel, varmvatten och ”hårdhandskar”.

Det ni ser på några av bilderna nedan är bara en mild bris av det som satt som sten högst upp på taket!

Men 2 timmar senare var släpet godkänt med mina mått mätt och som vi alla släpägare vet; det går ganska snabbt att få dit lite ny skit igen.

Men helt klart ska jag hålla efter taket bättre framöver för det var det som tog tid att tvätta, resten var en barnlek i jämförelse.

Hur/ var tvättar ni era släp? Lejer ni bort jobbet? Vad kostar det i så fall?

Min tvätt kostade mig 5 polletter till ett sammanlagt värde av 100 kronor och till tvätten tog det 5 minuter att köra.

Det enda stället som jag vet tvättade släp förr (Rondellen i Trelleborg) gjorde ett fantastiskt jobb men att köra flera mil är jag ärligt talat lite för lat och snål för.

Ser ju hyfsat ren ut om man inte tittar så noga….
Men höjer man blicken…..
…..så ser man…..
Much better
Hemma igen

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag gör lite olika, ibland låter jag 47:an i Skurup tvätta det och ibland gör jag det själv. Tvättar dock alltid taket och vaxar det.

    Svara
  2. Malin

    Tvättar själv med egen högtryckstvätt och vatten från egen brunn – snabbt och smidig och kostar ingenting!

    Svara
    • Filippa

      +1 på bra högtryckstvätt alla gånger! Tar femton minuter utan såpa för hela släpet att bli rent.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>