Fråga från en läsare om ridning utan egen häst

Nedan kommer en fråga som jag hoppas att ni kan hjälpa en fd hästägare med:

Jag har precis pensionerat min häst och tänker inte köpa någon mer (hrm .. det är planen i allafall). Däremot skulle jag kunna tänka mig att rida någon/några gånger i veckan utan några ambitioner alls. Är väl ungefär på Msvb-nivå i ridningen. Om du har lust – kan inte du göra ett inlägg o fråga dina läsare om hur man får tag på hyfsade ridmöjligheter utan häst? Finns det bra ridskolor i skåne? Har de ok storhästmaterial? I stockholm finns det ju ridskolor som specialiserar sig på mer utbildade hästar från msv och uppåt. Finns det här i Skåne? Är lite nyfiken på ridskolor faktiskt 🙂 . Medryttare är ju ett alternativ men då binder man upp sig och det är det jag vill komma loss från. Som sagt ett tips på inlägg som skulle vara värdefullt för mig 😀

Jag vet att jag nyligen läste om en ridskola i Skåne där man har ett fåtal men välutbildade hästar som man ger privatlektioner på men jag kan för mitt liv inte komma på några närmare detaljer.

Medan jag funderar vidare har jag bara detta tips!

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonym

  Eva Sjöbergs ridskola i Skabersjö. Tror man kan boka sitt eget koncept där.

  Svara
  • Dagge

   Tack för detta tips! Talade med Eva och det låter som något som skulle passa perfekt !!

   Svara
 2. Åsa T

  CK horselife i Skegrie, du kan vara medryttare och rida lektioner eller själv… Själv rider jag på Örestads ridskola i Malmö sedan jag sålde min egen häst, tycker det är underbart! Det tar inte så många timmar av mitt liv och jag får ut det bästa av häst-livet, ridningen.

  Svara
 3. Anna

  Jag tycker att det kan vara värt att prova ridskola, i synnerhet om man kan hitta en som erbjuder lite roligare lösningar som särskilda dressyrgrupper, helgkurser osv. Visst kan det hända att man ”måste” rida en häst som inte är så långt framme i sin utbildning eller som är lite stel men på en bra ridskola brukar man kunna hitta några favorithästar.

  Jag har aldrig haft egen häst utan enbart ridit på ridskola/medryttarhäst och min erfarenhet är att det går att få ut massor av ridningen så också.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>