Spånpellets-tips

Härom dagen gjorde jag en liten marknadsundersökning och kollade om Börjes fortfarande sålde billigast spånpellets i mina hoods.

Konstaterade att det gör dom inte; Byggmax tar också 49 kronor för sina säckar men de innehåller 16 kilo och inte 14 som Börjes.

Eftersom jag dessutom har lika långt till båda ställena (kan skilja en kilometer åt något håll) valde jag således Byggmax denna gången och körde dit med transporten.

Och tur var det!

Jag baxar ibland in en månadsförbrukning (15 påsar) i bilen men var mycket nöjd att jag tog med släpet för idag hittade jag 8 trasiga säckar.

Detta kunde ju ”juggen” inte låta passera obemärkt utan jag gick in i affären (säckarna stod utomhus) och frågade om man kunde få köpa de trasiga säckarna billigare.

Och se…det gick alldeles utmärkt; jag fick dom för halva priset!

Strålande tyckte jag men var väldigt glad att jag slapp lägga dom i bilen.

200 kronor tjänade jag på detta och lite typiskt mig som alltid har varit ”om mig och kring mig”.

Det finns massor av pengar att spara på alla möjliga, ärliga vis, om man bara är lite vaken och intresserad av att tjäna pengar och inte föraktar även de små summorna.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Caroline

    Relaterar. Så mycket. Men min sambo kallar det dock att jag ”silar mygg och sväljer kameler”, eftersom jag t.ex. alltid vill att han ska uppge mitt personnummer när han handlar på ICA utan ICA-kortet så att vi ändå får vår bonus, men… har fyra hästar. Haha. Han har en poäng. Det är ändå något mycket tillfredsställande i att spara små slantar. Jag brukade förut få köpa trasiga fodersäckar på granngården till nedsatt pris, men nu har de som policy att inte sälja sådana, om säcken inte har gått sönder när personal höll på med den. De påstår att de inte vill garantera fodrets kvalitet om de inte själva har sett när hålet blev till. Som att någon skulle gjort hål i en påse och… hällt i gift, eller vad?

    Svara
    • Ingela

      Det finns de som helt fräckt tar sönder en påse (foder eller spånpellets…) och säger sedan till i kassan att de kan tänka sig att köpa det till sänkt pris…
      Har själv bevittnat detta, en inte alltför bekväm situation… Tack och lov sa expediten nej, ”det finns hela säckar som vi kan erbjuda.”
      Trist, för då bara kastar de allt det som blivit skadat på annat vis. Slöseri. Men så är det ju med mycket. Alla ”får lida” av att några ska vara oärliga.

      Svara
      • Birgitta

        Faktiskt så SKOJADE killen på Byggmax om detta, typ ”ta nu inte sönder fler säckar….”.

        Som tur var kunde man på de säckar jag köpte ganska tydligt se att hålen såg ut som typ mus/råttangrepp och killen som jag visade upp säckarna för sa själv att det syntes att det inte var en ”truckskada”. Men jag tror säkert att en del människor är så fräcka att de sabbar säckar medvetet ….

        Eftersom det finns kameraövervakning skulle jag personligen aldrig ”skita ner” mig för en sådan grej men en del människor är fräckare än fräcka.

        Svara
    • Birgitta

      I sak har din sambo förvisso rätt 🙂 !

      Och jag vet att en del gör sig lite lustiga över en del jag gör av sparsamhet men det bjuder jag på.

      Jag har 3 stora och kostsamma intressen; träningar, tävlingar och resor.

      Jag har inte ens i mina fattigaste dagar avstått en tävling pga kostnaden, jag vill träna 2 ggr/ vecka mer för att det är KUL än att det ”behövs” (hade räckt med mer sällan) och jag vill resa utomlands minst 2 och helst 3 gånger om året.

      För att kunna göra allt detta skuldfri och med pengar på banken så vill det till att jag sparar in på annat och det gör jag utan problem. Skulle kunna skriva en bok i ämnet 🙂 och tycker att jag relativt ofta ger diverse tips på bloggen. Om man sedan vill ta några av dom till sig eller ej är ju frivilligt 🙂 !

      Svara
      • Sofie

        Hade du inte kunnat skriva ett inlägg om det. Hur du sparar till resor och dyrare utlägg.

        Svara
        • Birgitta

          Det kanske jag kan göra även om det nog kommer att bli ett ”spretigt” inlägg med tips på allt möjligt och liksom inte en röd tråd. Ska fundera lite!

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>