Lördag- regnritt och vacker lunch

I morse red jag och Elisabeth ut, delvis under regn men det blev ändå en mysig ritt i nästan 1,5 timme.

Det blev ett ofrivilligt stopp när vi ville rida förbi en enorm, stillastående grävmaskin som båda hästarna var mycket skeptiska till men med lite övertalning så fortsatte ritten som vi ville.

Jag rider numera oftast ut på mitt ponnyhack och det fungerar jättebra; betslingen är ändå inte det som påverkar om Vicke enstaka gånger tvekar inför sådant som han tittar på.

Skulle han bli så rädd att han stack iväg i full sken skulle det så klart påverka men med sällskap så bedömer jag den risken som liten.

Några timmar efter stallbesöket var det dags för lunch med två vänner och denna intogs på ett för mig nytt ställe, Majas Cottage utanför Vellinge.

Caféet var verkligen helt i min smak:

Bilderna gör inte alls all vacker inredning rättvisa och tyvärr blev bilden på min goda efterrätt (äppelkaka) helt suddig så ni får nöja er med min ”huvudrätt” :

Bredvid caféet finns en välbesökt gårdsbutik; jag vill minnas att jag och övriga inackorderingar i det stall jag stod i förra julen fick julklappar av stallägarna därifrån:

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>