Kaffe- hemma och borta

My cup of Tea…god varm choklad….

Henrik behöver köpa en ny kaffekokare och vi var runt och kollade på utbudet hos några elkedjor.

Jag, förvisso ej kaffedrickare, häpnade över utbudet; det fanns hur många olika apparater som helst att välja bland och i alla prisklasser.

Detta blev Henriks favorit, en Mockamaster.

Jag har också noterat hur allt fler affärer och företag bjuder på kaffe; såg det hos optikern härom veckan och på däckverkstaden för inte länge sedan.

Man kan ju hyra kaffemaskin ganska enkelt och det är väl gissningsvis så många företag gör så att de slipper joxa med installationer och annat.

Själv dricker jag som sagt inte kaffe men tar gärna ett kopp choklad om jag är sugen på en varm dryck så de automaterna tycker ju jag är bäst 🙂 !

Men jag har förstått på kaffedrickarna att det kan vara en hel vetenskap att få gott kaffe och det skiljer så klart både från person till person och från land till land.

Det har alltid varit det som både Henrik och min före detta man har haft synpunkter på när vi varit utomlands i alla fall; det är verkligen inte som att dricka en kopp te ha ha!

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Nina

  Moccamaster har ju flera olika modeller och det kan vara värt att köpa en lite dyrare med fler finesser, tycker jag!
  Den på bilden har filterhållaren direkt på kannan, vilket gör att en måste lyfta bort den samtidigt med kannan och ställa den i vasken eller en skål för att det inte ska droppa kaffe.
  Det finns modeller där filterhållaren sitter kvar och dessutom har en knapp för helt öppet, halvt eller stängt filter för att reglera styrkan på kaffet.
  Dessutom kan det vara en nackdel att den stänger av sig automatiskt.
  Jag vet detta enbart för att jag har den dyrare varianten (fick den i present av en god vän <3 ) och David fick en billig i julklapp av sina föräldrar. 😉

  Svara
  • Birgitta

   Tack för input. Ska framför det till maken som gör extremt noggranna marknadsundersökningar innan han slår till!

   Svara
 2. Minstral

  Moccamaster är bäst alla kategorier, blir lika gott kaffe med de ”billigare” moccamaster.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>