Konstgjord skönhet

Det enda ”konstgjorda” jag gjort hittills…

Träffade en bekant nyligen och efter att vi hade suttit och pratat länge så undrade hon om jag inte märkte något särskilt på henne.

Det var jag tvungen att erkänna att jag inte gjorde och då berättade hon att hon hade låtit plastikoperera sin näsa som hon tydligen hade haft komplex över i många, många år.

Och absolut hade hon nu en fin näsa men ärligt talat har jag aldrig någonsin reflekterat över just den kroppsdelen hos henne över huvudtaget och definitivt inte tänkt något negativt om utseendet.

Och det är ju intressant det där tycker jag; hur man själv kan störa sig enormt på något i sitt egna utseende medan andra inte ens märker det.

Hade även en arbetskamrat som gjorde fillers i ansiktet ”för jag har ju så mycket rynkor” tyckte hon.

Detta var precis innan det var dags för en ”påfyllning” och hur mycket jag än detaljgranskade hennes face (med hennes goda minne ha ha) kunde jag inte skönja ett spår av en endaste ojämnhet.

Ja, numera finns det ju hur många kliniker som helst där man kan göra diverse ingrepp och det blir ju också allt vanligare.

Ibland kan man få vissa ingrepp utan kostnad; jag vet några som fått operera ”hängande ögonlock” så.

Det ska bli intressant att se åt vilket håll utveckligen går framöver; om det kommer att bli ännu vanligare med diverse skönhetsingrepp eller om någon peak har nåtts och nyhetens behag (observera ordvitsen) börjar ebba ut.

Jag funderar också på hur utbud och intresse för olika ingrepp skiljer sig åt i landet, man tycker ju att plastikkirurgi Stockholm vs tex min håla Staffanstorp inte riktigt är samma sak 🙂 ?

Med detta sagt har vi även här i byn om inte en ren klinik för plastkirurgi så däremot flera skönhetssalonger som ger diverse kroppsbehandlingar med olika apparater.

Vad tror ni om utvecklingen? Och har ni själva gjort något ingrepp eller är sugna på ett?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Tycker det verkar gå åt att färre gör operationer och de som gör det gör oftast saker som att minska näsan istället för som det var för några år sedan då man förstorade brösten, rumpan, sprutade in silikon i läpparna osv. Mer att man korrigerar saker man inte gillar än att förvandla sig till en Barbiedocka. Skönhetsbehandlingarna som ögonfransar, ögonbryn, hudbehandlingar osv verkar vara mera inne än operationer vilket ju ändå är sunt. Jag ser inga problem med att t ex fixa näsan om man mår dåligt över den, däremot ser jag problem med att samhället ser ut på ett sätt som gör att vi mår dåligt över hur vi ser ut så till den grad att en del känner att de måste operera en fullt frisk och fungerande kroppsdel.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag känner mig verkligen som Birgitta 80 år när jag….faktiskt förfasas över hur utseendefixerade/ påverkade en hel del tjejer är.

      Flickor jag känt sedan barnsben som jag numera på fullt allvar inte skulle känna igen om jag mötte dom på stan eftersom de förändrat sitt utseende på olika och konstlat vis. 15-åringar som ser ut som 25….i alla fall på måhända arrangerade bilder på sociala medier.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>