Skrittavstånd?

Hur långt skulle ni som längst säga är ”skrittavstånd” till ridhus?

10, 15, 20 minuter eller mer?

Jag själv skulle egentligen säga 10-15 minuter även om jag gissar att de flesta tycker att man kan skritta både 20 minuter och mer, eller?

Till ridhuset jag nyttjar flera gånger i veckan (inte samma som jag tränar för Nina i) tar det 20 minuter att skritta och det tycker jag oftast är i längsta laget.

Jag vill gärna rida runt 45 minuter exklusive skrittpauser och ska jag då skritta 20 minuter till ridhus och samma tid hem kommer jag upp i ca 1,5 timme vilket jag ärligt talat tycker blir för drygt flera gånger i veckan då det dessutom är en mycket tråkig asfalterad bilväg man skrittar på hela vägen.

Men; hade jag inte haft transport och en mycket lättlastad häst hade jag absolut ”klarat” att skritta den tiden det tar.

Men som sagt; vad tycker ni?

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda

  Tycker du aldrig att det blir dygt att koppla på släp, lasta, köra dit, lasta ur, (rida) lasta, köra hem, lasta ur, koppla av släp, ta reda på eventuellt kiss och bajs i släpet? Det tar ju också sin lilla tid?
  Det hade iaf. jag tyckt var urjobbigt, även om hästen är lättlastad.
  Men 1 1/2 timmes pass blir kanske ofta i längsta laget, både för en själv och hästen. Fram- och avskritt är ju dock jätteviktigt.
  Jaja, det är tur att vi är olika!

  Svara
  • Birgitta

   Drygt….skojar du! Det tycker jag utan tvekan men det beror i ärlighetens namn mer på ”upplevd dryghet” än ”faktisk tidsåtgång” om jag ska rannsaka mig själv.

   Det tar 2-3 minuter att koppla släpet, 1 minut att lasta och 4-5 minuter att köra till ridhuset. Och samma sak på hemvägen.

   Men det är som sagt KÄNSLAN och det har väl gissningsvis att göra med att jag är ”bortskämd” med att i alla år ha haft ridhus vid stallet.

   När jag läser/ hör hur andra kämpar, ffa denna årstiden inser jag att jag borde vara tyst och tacksam och dessutom KAN jag ju som nämnts skritta till ridhuset om jag inte ids lasta.

   Svara
 2. Cornelia

  När jag var inakorderad hade jag 25 minuter skrittväg till granelundshallen, perfekt skitttid både innan och efter träning. Nu har jag egen ridbana hemma och tycker faktiskt det är lite drygt att man måste rida runt 20 min antingen på banan eller i skogen för att värma upp.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>