Samlarvärde noll!

I samband med att Henrik och jag ”gick igenom” vår källare men även sedan tidigare kan jag utan tvekan konstatera att massor, massor, massor av det ”folk” en gång i tiden köpt för hur mycket pengar som helst, vårdat minutiöst och trott skulle vara värt pengar ”någon gång” inte är värt…ursäkta uttrycket…ett skit idag.

Alla dessa samlartallrikar med kungen och Silvia, te och kaffeserviser i 654 delar, silverteskedar och allt möjligt annat junk som folk köper som dopgåvor och vid andra högtidliga tillfällen….

Guld och diamanter är väl det som är något att ha men min erfarenhet är att det mesta annat inte ens går att sälja.

Visst…ibland får någon pryl plötsligt ett samlarvärde, som Kobra-telefonen eller vissa möbler men sådant som den äldre generationen TRODDE skulle vara värt något och som de sparade till sina barn och barnbarn….dom vill ofta inte ens HA det!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marlene Engström

    Fast coolhetsfaktorn, retrograd å nördighet kan hämta många poäng

    Svara
    • Birgitta

      Sant men jag tycker ändå att det är sorgligt att mycket som köpts dyrt och vårdats ömt i tron att någon annan ska bli tacksam och glad i stället först hamnar i en källare i några år och därefter på tippen.

      Svara
  2. Anonym

    Diamanter har inget högt efterhands värde. Möjligtvus en mycket stor och ovanligt ren kan man få hyfsat betalt för.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>