Mer bortkastade pengar

På tal om gårdagens inlägg om värdelösa prylar så har jag insett att det finns ännu en sak som är näst intill osäljbart och det är böcker!

Jag har i många, många år…ja, ända sedan jag var ett litet barn läst otroligt mycket och har också samlat på mig en hel del böcker.

För några år sedan insåg jag att jag aldrig skulle läsa om mina böcker och jag tyckte inte heller att de prydde någon plats i bostaden utan bara tog plats och samlade damm.

Många av mina böcker är köpta för någon hundralapp, lästa en gång och i minutiöst skick men ingen vill köpa dom.

Själv kommer jag bara att köpa e-böcker framöver och det är väl se det kommer att se ut för de flesta framöver.

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Karlegård

    Jag skulle aldrig komma på tanken att sälja gamla böcker. Man kan ju låna gratis på bibliotek. Tyvärr råkade jag även slänga båda mina signerade exemplar av Carl Hesters böcker vid något tillfälle när jag rensade bort alla böcker.

    Svara
    • Birgitta

      När jag var i tonåren köpte jag massvis med begagnade böcker. Det fanns en affär i Malmö (”Esset” vid Värnhemstorget) där man kunde köpa/ sälja/ byta böcker och det var suveränt.

      Nu var det många år sedan jag kollade bibliotekens utbud men på den tiden fanns inte alla böcker jag ville läsa att låna då de inte ansågs ”fina” nog har jag förstått i efterhand.

      Det var ungdomsböcker (Wahlströms med röda och gröna ryggar bla) om hästar eller ”mysterielösande” 🙂 !

      Svara
    • Birgitta

      Gissningsvis kommer jag att vara ”tvungen” att göra detsamma men det känns verkligen som ett slöseri.

      Om jag inte får sålt böckerna på en loppis jag planerar att stå på om någon månad så kanske jag kan hitta någon som vill ha dom gratis?

      Svara
      • Sarah

        Jag byter med en kompis som har samma boksmak och det som blir över brukar jag skänka bort! Folk brukar vilja ha det mesta som är gratis och skapligt nytt…

        Svara
  2. Linda Stridh

    I Limhamn så finns ett bokskåp som en privatperson har satt upp på sitt hus. Där byter jag ut böcker, lämnar någon bok o tar oftast med mig någon ny hem som jag inte läst. Annars så byter jag böcker med vänner. I vissa väntrum så kan man byta böcker. Abels Rehab på Clasgatan 7 är ett sådant. Malmö stad har ett ställe som heter Bokbytet vid Statshuset också.

    Svara
  3. Linda Ferne

    I vår trapp hade vi ett ”eget” bibliotek… la ner böcker vi inte ville ha och tog nya om det fanns nåt intressant!

    Svara
  4. Maria Henriksson

    Det är så fint med böcker,har massor hemma och ger bort en del.❤️Vill läsa från boken, inget annat

    Svara
  5. Anna

    Tror det är svårt att sälja ”vanliga” böcker för vuxna. Men man får ju liksom se det som att priset man betalar är för upplevelsen av att läsa, inte själva den fysiska boken. Och då är definitivt e-böcker mer praktiskt!

    Annars om du bara vill bli av med böckerna, prova att låna ut dem till någon. Jag har slutat med det för man får aldrig tillbaks dem hahaha…

    Svara
  6. Frida

    Vi har en hylla på jobb där man kan lämna och ta böcker, jättebra! Numera köper jag endast vissa böcker som jag vill ha och läsa om igen annars utnyttjar jag bibblan friskt. Kan man inte lämna in till typ Erikshjälpen? Vet annars att det finns en bokhandel med begagnade böcker i Eslöv, kanske finns ngt närmare dig också. Känns så synd att slänga men svårt när man inte blir av med dem.

    Svara
  7. Dagge

    Sålde de flesta av mina hästböcker på nätet i somras. Säkert 50 st böcker – ridläror, massageböcker, hempfling, lussans dressyr, massor med klassisk dressyr, etc etc. Det var nästan slagsmål om böckerna och allt blev sålt på två dagar typ

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>