Att svara på bloggfrågor

På tal om inlägget härom dagen om hur bloggläsare kan bete sig så har jag funderat på en annan grej kring bloggar och det är det här med frågor.

De flesta bloggar har ju ett kommentarsfält och där dyker det upp frågor i varierande grad och av varierande sort.

En del bloggare besvarar nästan aldrig läsarnas frågor hur oskyldiga de än är och även om det är en fråga som är mycket lätt att besvara á la ”var har du köpt dina ridbyxor”.

Det jag tycker är konstigt är att andra läsare kan försvara bloggarens brist på respons med kommentarer i stil med ”det förstår du väl att xx inte har tid att svara på alla frågor”.

Det jag kan finna komiskt är att det 1) oftast inte handlar om mer än en handfull frågor per dag vilket torde ta en erfaren bloggare typ en kvart att besvara och 2) bloggen är dessa personers välbetalda försörjning (enligt dom själva).

Om jag hade haft ett så enkelt jobb (sade hon avundsjukt) hade jag verkligen lagt mig vinn om att behålla mina läsare och därmed blogginkomster och alla möjliga samarbeten som följt i bloggens spår.

Men så klart står det läsarna fritt att fortsätta att följa en så nonchalant bloggare eller ej; jag hade tröttnat rätt snabbt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>