Torsdag- tusen tankar

Som ni säkert kan förstå om ni läste morgonens inlägg så snurrar minst tusen om inte en miljon tankar i mitt huvud just nu gällande vår förestående flytt.

Även om jag har haft egen häst i över 30 år så finns det massor jag inte vet om tex stängsling, boxbygge och dylikt och det finns hur mycket som helst som behöver klargöras för mig.

Efter dagens ridpass åkte jag till Granngården för att jämföra olika stängselstolpar irl så att säga och det finns onekligen en del att välja bland.

Runda eller åttkantiga? 180 cm höga eller ännu högre? Omkrets på stolparna? Vilken typ av band/ tråd/ rep? Osv.

Har ni input i denna fråga får ni gärna hojta till.

8 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      I sak instämmer jag helt. Tack och lov har Vicke aldrig varit någon trä-ätare eller ”förstörare” av något trots att han gått i en del hagar genom åren som hade kunnat vältas om man petade på dom med ett finger.

      Svara
  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Hör av dig till mig
    Har lite tips
    Du ska ha minst 180 stolpar de ska ner 60 cm o då får du över 130 i höjd sen ska du ha minst 2 trådar m 60 mellan
    Jag köpte mina stolpar på blocket
    Har ev ett aggregat plus batteri och åskledare som du ev kan få köpa. Diametern på stolparna 8cm vid grinden tjockare.

    Svara
  2. Anonym

    Har 8-kantiga 180 långa, funkar fint. Vi använder samma som stag till hörnstolparna.

    Svara
  3. Sara

    Åk till Djurgården utanför Eslöv, där får du bra hjälp och troligen till bättre pris än på granngården

    Svara
  4. Helena Hille Jardelid

    Ska du stängsla mycket så hyr en jordborr eller låna in någon med traktor o skopa en dag som kan trycka ned stolpen, då går det som en dans och så spar du axlar o tid mot att dunka ned alla med klubba.

    Svara
    • Birgitta

      Jag hade planerat att hyra en jordborr men har fått erbjudande om att få hjälp med just traktorskopa vilket många (fullt förståeligt) hävdar är det enklaste.

      Svara
  5. Sofia Möllerström

    Vi har nyss bytat staket i våra hagar. Det var landäng som utförde arbetet. Om du har vägarna förbi så kika på hur vi har det. Alltid bra med inspiration på olika lösningar.

    Om du fixar någon som har traktor/lastmaskin som kan trycka ner stolparna åt dig så tänk på att det är endast ett snabbt och lätt sätt om det inte är för hårt i marken. Råkar det vara lite mer sten en 50 cm ner så är det inte heller någon bra lösning.
    När jag fixar med våra stolpar så är det mer sten i våra stora gräshagar än vad det är i dom hagarna som var åkermark fram till för ca 6-7 år sedan.

    Hör av dig om du kommer förbi och vill titta på våra hagar så kan jag dela med mig av vad jag tycker är bra kopplingar eller isolatorer etc.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>