Fredag- fejjanforsking

Jag som älskar effektivitet måste ge Unilabs högsta betyg vad gäller mammografiundersökningarna jag varit på de senaste åren.

Själva besöken har gått på nolltid, inget sittande i något väntrum i evigheter, proffsig personal och resultat hemskickat på mindre än en vecka.

Vickster reds i ridhuset och jag tycker att jag får bättre och bättre grepp på skolorna och piruetterna.

Och som jag sa till Nina nyligen så kan jag numera i varje fall känna när whatever inte blir bra även om jag ännu inte kan göra det så bra som jag skulle önska 🙂 .

Medvetenhet är absolut nödvändig för resultat för annars fortsätter man bara att göra samma fel hela tiden och befäster snarare än något annat det felaktiga.

Jag är sedan länge mycket aktiv på exempelvis Facebook och nu efter beslut om flytten mer än någonsin.

Jag har tusen frågor om allt möjligt (boxbygge, hagar osv) och det finns många människor som är villiga att svara vilket är såååå fantastiskt och gör att vi alla slipper uppfinna hjulet en miljon gånger.

Jag får själv ibland mail från bloggläsare där jag ombeds att svara på allt möjligt; nu senast vad jag ansåg om en specifik stallplats där jag haft Vicke tidigare och jag hjälper gärna till.

Kan man vägleda någon lätt och därmed underlätta deras beslutsfattande så why not även om man när det gäller vissa saker som tex personkemi absolut måste göra sina egna bedömningar.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Hade varit roligt (och bra) med bilder på hela rasket. Då är det lättare att komma med bra råd /tips och trix om allt som behövs. Svårt att föreställa sig då alla stall har olika förutsättningar.

    Svara
    • Birgitta

      Det har du givetvis rätt i och det kommer, jag lovar.

      Stallet är än så länge ett ”tomt skal” där det precis går in 2 boxar på ena långsidan om de är 3 meter långa och 4 meter breda.

      På motsatt sida finns det exakt plats för en 4 meter lång box som kan vara 3 meter bred.

      Så 3 boxar på vardera 12 kvadratmeter är tanken och så en stallgång som är kanske 3 meter bred mellan 3-megersboxarna och 4-metersboxen.

      4-metersboxen behöver bara en front då befintliga stallväggar utgör kortsidorna och baksidan, 3 metersboxarna behöver var sin front och en mellanvägg mellan sig.

      Svara
  2. Caroline

    Jag gillar verkligen också de där grupperna, men har en liten varningsklocka ringande i huvudet om att folk alltid rekommenderar sina egna val, trots att de kanske inte är objektivt sett bäst, eller speciellt inte i ens eget fall

    Och sedan brinner det nästan i huvudet när folk frågar: ”ni som kan så mycket här inne, kan inte ni hjälpa mig att rita mitt stall?” Herregud, ja, det vill säkert någon som är arkitekt, eller betalat för dennes dyra ritningar, göra. Skillnad när man iaf har gjort en genomtänkt skiss själv och ber om synpunkter

    Svara
    • Birgitta

      Jo, det där är ju en avvägning hur mycket folk vill hjälpa till gratis.

      Ser ibland frågor om foderanalyser och har själv en bekant som tar betalt för att räkna ut foderstater åt folk så jag förstår ju att hon inte vill engagera sig hur mycket som helst gratis.

      Vad gäller sidor där man kan tipsa varandra om tex stall/ ridhusbygge får man ju ta svaren för vad de är; enskildas ofta högst personliga åsikter men det är ändå bra att jämföra och om väldigt många tycker exakt samma sak är det nog ingen dum idé att lyssna 🙂 .

      Svara
  3. Filippa

    Jag skulle verkligen, initialt, bara sätta upp enkla väggar av lösvirke, som det förmodligen skänks bort tonvis av varje dag. Enkelt att ta bort om ni ångrar er/vill bygga bättre, och tar bara några timmar att banka upp.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>