Vägen till beslutet

Mot nya äventyr….

En läsare undrade över hur vägen till beslutet att flytta har sett ut så jag tänkte berätta hur det gick till:

Min man Henrik berättade om möjligheten att hyra hus och stall via hans arbetsgivare för ganska många månader sedan, ”problemet” har varit att ett lämpligt objekt skulle bli ledigt.

När så denna möjlighet dök upp tog det mig bara timmar innan jag var tämligen säker på att jag ville flytta; det är så mitt beslutsfattande oftast fungerar.

Jag väger för och nackdelar otroligt snabbt, fattar ett beslut och ångrar mig i princip aldrig i efterhand. Väldigt praktiskt 🙂 !

Min mans beslutsprocess ser betydligt längre ut och han funderade i många veckor innan han gav klartecken.

I just detta fallet förstår jag honom till viss del och av flera olika anledningar; dels har han ju inget hästintresse och såg därmed inte objektets enorma potential på samma vis som jag och dels äger han en bostadsrätt som vi bor i mycket billigt och bra och som det vore dumt att sälja ”bara sådär”.

Nu ska ju lägenheten hyras ut till en av Henriks söner som delvis är uppväxt i bostaden så vi kan, om vi skulle inse att det här med hus på landet inte alls passar oss båda, flytta tillbaka efter 3 månaders uppsägningstid.

Jag har i väldigt många år velat fram och tillbaka kring det här med ”häst hemma” och det gick så långt att jag och min fd man förlorade budgivningen på en hästgård för ca 10 år sedan på målsnöret. En jäkla tur med facit i hand och jag hade då turen att hitta en jättebra stallplats (där jag stod i ca 8 år) som ”tröst”.

Idag har jag en ”ny” man som jag hoppas leva resten av livet med men tyvärr är vi inte längre några ungdomar.

Att köpa en gård utifrån mina krav kontra vår ekonomi har vi sett som näst intill omöjligt; jag vill med ålderns rätt bara göra mitt hästliv enklare, inte svårare och dyrare.

Vi vill kunna ha råd att göra annat än att sitta på gården och vända på varenda krona och så som bankernas krav på amorteringstakt, kontantinsats osv ser ut så hade det blivit svårt då vi inte heller är intresserade att flytta till trakter där hästgårdar med ridhus och tillräckligt med mark är billigare.

Vi känner båda att vi mer eller mindre har våra drömjobb och vi har dessutom våra familjer/ Henriks barn mycket nära nu.

Så att hyra en gård förmånligt känns verkligen som min once in a lifetime-chans att prova hur det är att ha ”eget”- det är om man ska uttrycka sig lite dramatiskt ”now or never” då jag tyvärr inte blir yngre och inte har några garantier att jag ska bli en ny Ulla Håkansson.

Jag känner mig definitivt inte gammal (fyller 54 i år), tvärtom, men jag måste ändå vara realist och inse att mitt aktiva ridliv kanske inte kommer att pågå i en himla massa år till. Och att då ha köpt en jättedyr hästgård som vi kanske inte får såld på jättelänge; nej, den sitsen har jag sett andra sitta i och önskar inte själv hamna i.

Så ja; så har vi resonerat och nu får vi förhoppningsvis snart svar på om vi tänkt rätt eller inte.

Jag är inte så naiv att jag nu tror att allt ska gå på räls och bli roligare, lättare och billigare men jag hoppas att det blir tillräckligt värt flytten och allt vad den kommer att föra med sig!

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia Wigström

    Tror detta blir perfekt för er.
    Ni är inga ungdomar ( och det är positivt). Har erfarenhet och gör inga impulsiva grejer som kan sluta i dyra misstag.
    Önskar er all lycka till och är övertygad om att detta kommer bli jättebra!

    Svara
  2. Anonym

    Du skriver att ni inte bara vill sitta på gården utan göra annat också. Har du funderar på hur du ska lösa det med passning för djuren när ni reser? Det är kul, mysigt och skönt att ha hästen hemma, men just biten med att resa bort kan vara lite besvärlig. Lycka till med nya projektet!

    Svara
    • Birgitta

      För mig är det en självklarhet att betala redan nu när jag står uppstallad och det är väl det jag hoppas ska locka någon att hjälpa mig även framöver; bra betalt !

      Svara
  3. Anna

    Grattis till denna möjlighet! Låter som ett perfekt sätt att prova om livet på egen gård är något för er.

    Det skall bli väldigt roligt att följa detta nya projekt!

    Svara
  4. Linda Stridh

    Lycka till . Hoppas ni båda kommer att trivas o även Vicke m kompis. Har ni grannar i närheten?

    Svara
    • Caroline

      Så roligt att läsa om hur ni kom fram till att slå till! Som bloggläsare får man ju bara en utvald del av verkligheten och jag ska erkänna att jag inte hade en aning om att du kunde tänka dig att ha hästarna hemma. Var inte orolig för jobbet. Det känns som att du är en person som tänker igenom och löser saker. Hoppas att ni tycker att fördelarna uppväger nackdelarna. Jag själv kommer aldrig att ångra att vi tog klivet att flytta ut på landet och ha hästarna hemma. Det blir liksom som en ny verklighet där saker ”bara ska göras”. Inget jag tänker på som jobbigt eller inte. Massa motion får man också! Och så snart vårsolen kikar fram bäddas allt in i ett rosa skimmer, haha! Ska bli jätteroligt att läsa om vilka lösningar du tänker dig på olika saker

      Svara
      • Birgitta

        Det är kanske inte så konstigt att du inte har uppfattat att jag har kunnat tänka mig att ha hästen hemma eftersom det var rätt många år sedan jag och min fd man slutade att leta efter egen gård.

        Därefter har jag liksom inte trott att någon vettig möjlighet skulle uppenbara sig eftersom jag som tidigare nämnts har vissa krav som är förenade med väldigt höga kostnader i den region där jag bor (och jag dessutom inte anser mig vara flyttbar).

        Även om min man jobbar med fastighetsuthyrning så är det ytterst få objekt som jag tycker är passande för oss och de som bor i sådana objekt vill oftast av naturliga skäl inte lämna dom i första taget. Huset vi ska flytta till nu har tex haft samma hyresgäst i väldigt många år.

        Jag skrev tidigare att jag inte vill göra mitt ridliv svårare och svårare utan helst tvärtom och något hus med stall har tex legat direkt utmed en 70-väg, utan någonstans att rida. Och då faller liksom hela tanken med ”häst hemma” för min del.

        Jag hoppas och tror att vi ska tycka att flytten är ännu bättre än hur vi bor nu och vad gäller stallsysslor så har jag dels aldrig varit rädd för att ta i och har dels ganska mycket fritid.

        I en del stall där jag har stått har jag hjälpt till massor (helt frivilligt) så jag kan lika gärna göra samma jobb åt mig själv så att säga.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>