Lättretade

Ha ha…kan känna igen det där!

Och varför blir vi egentligen så provocerade? Man kan ju bara rycka på axlarna på samma sätt som när okunniga påstår att ”hästar sparkar bak, bits fram och är obekväma på mitten” och dylikt trams…..

En kommentar

  1. Frida

    Det som retar mig är inte påståendet i sig, jag är relativt immun mot elakheter, det som gör mig förbannad är att ridning, som ju är kvinnligt kodad sysselsättning, alltid ska behöva ta så mkt skit. Oavsett om det är ”lek inte med maten” eller ”ni sitter ju bara där” eller ngt annat som man redan hört fler gånger än vad man kan räkna så handlar det om förakt för det som kvinnor och tjejer oftast håller på med. Oftast är det män som uttrycker sig så här men även kvinnor, men mest är det män. Förolämpningarna är ju rätt korkade och visar mest på okunskap men det förakt som ligger bakom gör mig arg. Har vi inte fått höra detta sedan vi var små? Unga tjejer får höra det fortfarande och det är så sorgligt. Till och med lärare uttrycker sig så här dumt. Vet exempel där lärare har sagt, högt så alla hör, till en elev ”när ska du sluta med den här jävla bögsporten?”. Kvinnoföraktet lyser igenom överallt. Det gör mig arg, inte själva innehållet i kommentaren utan vad som ligger bakom att män tycker sig ha rätt att uttala sig så och hur det påverkar tjejer och samhället i stort.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>