Bygga boxar

Eftersom vårt kommande stall endast är ett tomt skal just nu (då föregående hyresgäst tog med sig sina 3 boxar) måste vi antingen bygga nya boxar eller köpa färdiga.

Jag har snabbt kunnat konstatera att det är som med det mesta i livet; man kan köpa hur dyrt som helst med en massa lull-lull och tillbehör men tyvärr säger min plånbok verkligen ifrån då det finns en del annat att investera i också (hagar tex eftersom även dessa togs med).

Man ska betänka att vi endast hyr stallet och därför inte behöver beakta en eventuell värdeökning av detsamma om vi skulle sätta in väldigt exklusiva boxar/ använda dito material.

Jag är således ”endast” ute efter funktion och att det ser estetiskt tilltalande ut, dvs enhetligt och går att hålla rent och snyggt.

Om man ska tänka hållbarhet är det lite samma där; min plan är inte att boxarna ska hålla i en evighet utan klarar de sig i 20 år är det mer än nog.

Med detta sagt får ni gärna komma med input. Tyvärr går det inte att bifoga bilder i kommentarerna men om ni vill visa något kan ni maila på bm6610@hotmail.com.

Eller så har ni bara allmänna tips om materialval, kostnad, butiker eller inte vet jag 🙂 !

För övrigt äääääälskar jag Facebook där jag länge har hävdar att det fan finns grupper för allt; således även en grupp för de som bygger/ renoverar stall och en dito för ridhus.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jenny Gustafsson

    Vi byggde egna boxar -97, de håller än (kopia av nån sort som var modern då, vänner som byggde nytt stall)
    Tog med dem när vi flyttade och jag behöll även min händige man
    Sedan dess har vi kompletterat stallet med blocketfynd

    Svara
  2. Ann

    Tips: när du gör ritningar, även om de bara är för dig själv. Försök göra dem skalenliga. Nåt slags enkelt ritprogram i datorn har du kanske? Eller med pennan. Ta A3-papper. Låt tex 9 meter vara 90 cm, sen delat på 3 för att få plats på ett papper. = 30 cm. Sen gör du exakt samma med alla mått. Kommer göra det betydligt enklare i planeringen.

    Svara
  3. Dagge

    Innan jag murade riktiga boxar i mitt stall på landet så köpte jag några begagnade tävlingsboxar och satte upp. Det fungerade jättebra och gick hur snabbt som helst att sätta upp. Kanske iofs inget man vill ha permanent.

    Svara
    • Birgitta

      Murade boxar är det jag egentligen tycker är allra snyggast!

      Att hitta begagnade boxar verkar stört omöjligt; jag har tittat i några månader.

      De få gånger något öht säljs är det antingen bara 1-2 boxar eller så är det snordyra boxar som finns i Norrland typ eller så är det små boxar.

      Jag har plats till 3 boxar på vardera 12 kvadratmeter och i varje fall Vickes box vill jag ska ha den storleken.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>