Fler hästar?

Flera har frågat mig om det inte är läge att köpa en ridhäst till nu när jag ska flytta till eget stall.

Jag är absolut öppen för möjligheten om ”rätt” häst dyker upp men tror ändå att detta kan dröja om det ens blir verklighet.

Dels räcker det bra för mig att rida på en häst; det är väl mer de gånger man har stått med en skadad häst som man hade önskat sig en till.

Och framför allt så växer inte den typen av hästar jag vill äga på träd- inte med en begränsad ekonomi i alla fall.

Jag vill inte ha en unghäst av flera olika anledningar och äldre, välutbildade och snälla men energiska hästar kostar oftast x hundra tusen så det är liksom inte bara att shoppa, inte om man inte vill ta någon form av lån och det vill jag inte.

Vid val av häst måste jag inte bara beakta ekonomin utan även hästens psyke och stabilitet.

Jag har i princip alltid ridit ensam och det lär bara förstärkas när vi flyttar till ”obygden”.

Att rida ensam är alltid en större risk och med en unghäst bedömer jag sannolikheten för en potentiell olycka som för stor för att det ska passa mig.

Jag har alltid varit en fegis till häst och har inte heller tränat upp någon bra balans om en häst bockar, kastar sig eller dylikt eftersom mina hästar aldrig har sysslat med sådant.

Och så klart kan man ramla av alla hästar eller skada sig på andra vis medan man håller på med hästrelaterade aktiviteter men jag drar ändå gränsen vid exempelvis unghäst för egen del.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Karlegård

    Att ha två ridhästar är dessutom otroligt tidskrävande och kräver ofta att man får prioritera bort saker som jag uppfattar är otänkbart för dig.

    Svara
    • Birgitta

      Nja….tidsmässigt skulle jag lätt hinna med 2 vuxna hästar eftersom jag jobbar natt= alltid ledig dagtid och även om jag så klart måste sova en del så blir det enormt mycket mer ledig tid än när man jobbar dagtid.
      Jag jobbar 3 eller 4 dagar/ vecka.

      Svara
  2. Ann

    Jag upplever inte att två hästar tar dubbel tid. Jag har tre hästar i stallet med fullskötsel. De mornar jag rider bägge mina hästar tar allt som allt kanske 3,5 h mot annars 2,5 h. Dels skyndar jag mig en gnutta mer, dels tar sakerna runt omkring ganska stor del av tiden, och dessa saker har jag ändå. Jag ÄLSKAR att ha två hästar att rida på. De är olika och det är roligt och utvecklar mig som ryttare. Det går lite upp och ner, och roligast är det så klart när bägge är på topp, men om en inte är det så gör det liksom inte lika mycket.

    Svara
    • Birgitta

      Jag instämmer i allt utan att ha provat det personligen 🙂 !

      Jag är för övrigt världsmästare i logistik, effektivitet och dylikt så tiden skulle vara det minsta bekymret om jag skaffade en häst till.

      Jag tycker att jag i dagsläget nästan har för mycket fritid (men jag klagar definitivt inte, tvärtom) så det som skulle bli ”lidande” är några timmar mindre framför datorn tex….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>