Måndag- trädgårdsskötsel

Jättefint pass på vår utebana i morse och jag avslutade med att ”hoppa” några hinder som stod framme.

Jag skriver hoppa inom citationstecken för hinderna var typ 40 centimeter höga (läs: låga) och vi kan väl säga att jag inte ”orkade” höja dom efter den som använde dom före mig 🙂 .

På eftermiddagen körde jag och Molly ut till vårt kommande boende där jag använde knappt 2 timmar till att röja lite runt stallet och i trädgården.

Allt detta…..

….krattade och sågade jag bort från denna yta:

Finns ingen anledning att låta gamla och döda grenar, löv och annat ligga och skräpa och det ligger en hel del sådant lite överallt.

Så jag är långt ifrån färdig men kom en bit.

Medan jag höll på med mitt sprang Molly omkring och levde sitt bästa liv kändes det som.

Jag såg henne rulla sig vällustigt i närheten av gödselstacken (som är helt tömd så det är bara en betongplatta just nu) och var glad att hon hade ett täcke på sig 🙂 .

Jag passade också på att titta in i vårt hus för att se hur arbetet fortskrider där; jag har varit så fixerad vid stallet och allt kring det att jag faktiskt inte har engagerat mig jättemycket i husrenoveringen som utförs att fackmän.

Men det kommer att bli fantastiskt fint när allt invändigt är målat, alla golv är slipade, ytterdörren målad, en hel del fönster utbytta osv.

Så här ser vardagsrummet ut just nu…..

….så vi snackar verkligen helrenovering och inte bara lite ”skrap på ytan”.

Här en del av en hall:

Utsikten från de olika rummen i huset är verkligen to die for om man bryr sig om sådant; jag lovar att visa bättre bilder framöver.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Elin

  Vad härligt ni kommer att få det! Fnissade åt vilken tvättäkta hästmänniska du är, allt fokus ligger på stallet och hagmarken 🙂 Känner igen det där när jag själv tittar på hus/gårdsannonser (det är ju kul att drömma). Jag blir alltid lika frustrerad över att det nästan aldrig finns bilder tagna inuti stallet och hagarna. Det är ju det som är det viktigaste!

  Svara
  • Birgitta

   Jag ÄR faktiskt väldigt intresserad av heminredning osv OCKSÅ men dels så är huset ännu i ”grovstadiet” av renoveringen och dels så är det liksom inte så mycket som måste bestämmas, det är ju inte vi som betalar.

   Men jag håller absolut med om att en del hästgårdar som säljs marknadsförs urdåligt.

   Det tas fullständigt meningslösa bilder på en korg med äpplen eller något annat vacker men helt betydelselöst medan man helt utelämnar bilder på tex sadelkammare, förvaringsutrymme för foder, till och med hagar och boxar ibland.

   Absolut kan man se allt detta på en visning men ibland är det inte ens lönt att slösa sin egen och andras tid om man hade fått adekvat info i förväg.

   Så var det för övrigt även när jag och min fd man var på visning av det hus vi sedermera köpte.

   Alla bilderna var tagna på ett sådant sätt att det inte syntes att huset ligger 40 meter från en starkt trafikerad 80-väg.

   Till visningen vallfärdade massor av barnfamiljer som ”så klart” backade när de såg vägen…..

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>