Lördag- boxbygge

Idag skyndade jag mig att rida på vår utebana eftersom Henrik och jag hade bestämt att vi skulle försöka hinna bygga lite på boxarna i mitt kommande stall.

Vi fick gjort en hel del; både fronten till Vickes box och till en av dom andra boxarna och så blev allt det vita färdigmålat.

Vi började med Vickes box:

Som ni kan se matar man bara in brädorna i u-profilerna:

Och så här blev fronten när den var klar (jag valde att lägga en u-profil som ”lock” för att förhindra trä-gnagande) :

Fronten till en av de andra boxarna:

Man behöver inte alltid köpa dyra verktyg; här en gummiklubba för 10 kronor från City Gross (för att slå ner brädorna):

Köpte för övrigt även penslar för samma summa där och de funkade hur bra som helst att måla med enligt min amatör-åsikt. Annars finns det ju penslar för det tiodubbla….

Jag är väldigt nöjd med resultatet så här långt; vi är ju totala nybörjare på det här med boxbygge så det hade säkert gått att göra det både snyggare, snabbare, billigare och vad vet jag men det här duger bra åt mig!

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonym

  Ser fint ut. Ska du inreda sadelkammare själv också eller fick du överta en redan inredd?

  Svara
  • Birgitta

   Det finns ett litet utrymme i stallet som man hade kunnat använda som sadelkammare men som jag kommer att ha som foderkammare i stället.
   Dels pga stöldrisken och dels för att vi har massor av plats i husets källare som är både uppvärmd och yt-mässigt lämpligare (större).

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>