Söndag- en av tre vilade

Medan Vicke fick en planerad vilodag har Henrik och jag gjort allt annat än vilat; vi fortsatte med vårt boxbygge eller ”Birgittas budgetboxar” som jag kallade dom på Instagram.

För så är det absolut; detta är inte på långa vägar mitt ”drömbygge” utan jag hade tveklöst köpt färdiga, långt snyggare boxar om jag hade haft väldigt mycket mer pengar än vad jag är villig att lägga på detta projekt.

Dels hyr vi ju stallet och dels är jag inte det minsta intresserad av att ta varken lån eller röra mina besparingar ”bara” för att få ett snyggare stall.

Det här kommer att bli hur bra som helst när det är klart tror jag!

Gödselstack (betongplatta) rakt fram, sällskapsponnyns box blir den första till vänster, Vickes den till höger och så blir det en reservbox bredvid ponnyns. Foderkammaren är bredvid Vickes box.

Fronterna till ponnyns box och reservboxen.

Sällskapsponnyns box (alla boxarna är 12 kvadratmeter). Jag har av kostnadsskäl valt bort galler som mellanvägg.

Reservboxen! Allt virke till hela stallet har kostat runt 5.000 och är köpt på Hornbach och Jem & Fix.

Nu återstår att göra 3 boxdörrar, måla allt virke samt det svarta på de putsade väggarna samt att sätta upp de 7 fönstergallerna.

Foderkammaren ska också målas liksom dörrarna ut till gödselstacken och ut mot vårt hus- det är väl de stora grejerna så att säga.

Sedan blir det så klart lite småfix med tex uppbindningar osv, stallgången känns i alla fall ”bra bred”.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>