Måndag- försiktig

Det första jag gjorde när jag kom till stallet i morse var att harva utebanan- den blev jättebra!

Därefter var det så klart dags att utnyttja densamma och då blåste det ganska rejält.

För en gångs skull tänkte jag faktiskt till redan innan jag hoppade upp i sadeln; om det är allt med Coronan som har påverkat eller jag ”bara” är rädd att något ska hända mig inför min stora dröm med det egna stallet låter jag vara osagt.

Jag avstod inte från att rida men tänka mig liksom för och red inte ut i tex de hörn där vi har en massa vajande träd (risk för tvära sidohopp) osv.

Det blev hur som helst ett jättebra pass där jag kunde jämföra hur mycket bättre tex seriebytena har blivit. Nu kan jag göra dom samlat och för lätta hjälper medan jag tidigare red i lite övertempo. Just byten tränar jag i princip aldrig för Nina så när jag för en gångs skull gjorde en serie för flera månader sedan gjorde hon mig uppmärksam på att jag ”red iväg” Vicke på ett sätt jag inte var medveten om.

Så fort hon påtalade det så ändrade jag tillvägagångssättet och just byten är ju annars Vickes paradgren tillsammans med piaffen….tänk så konstigt det kan bli ibland…

En häst som knappt kan göra en godkänd mellantrav men som byter i varje och piafferar så det duger till tävling….

På tal om den ”konstiga hästen” eller Gullefjunet som en stallkamrat kallade honom idag 🙂 så ser han ut ungefär så här just nu (bild tagen för några dagar sedan):

Jag tycker att han är väldigt fin i hullet, säkert en aningens fet med ”hopphästmått” mätt men det är en hårfin gräns när hans höftknölar börjar visa sig mer än önskvärt och så här vill jag ha honom.

Han rids enligt mig något under sin ork och förmåga så han klarar lätt av sina arbetsuppgifter, så som jag också vill ha det!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Elin

    Så fin han är din Vicke! Hur kommer träningsmöjligheterna att se ut efter flytten? Blir det transport till ridhus? Planerar du att rida för tränare två gånger i veckan som tidigare?

    Svara
    • Birgitta

      Jag kommer att ha en egen ridbana som verkar bra och ett eget pytteridhus som är typ 18×38.

      Jag tränar numera bara en gång i veckan för att spara till allt i samband med flytten och ska fortsätta med detta. Det räcker absolut, förr tränade jag oftare mer för att det var kul än var nödvändigt så att säga.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>