Torsdag- jag harvar

Idag skrittade jag ut med Vicke, utan sällskap denna gången eftersom både Elisabet och Anette jobbade.

Det blåste rejält, det har det gjort i flera dagar nu.

På eftermiddagen åkte jag till mitt stall för att fortsätta ett projekt jag påbörjade i förrgår; harvning av min utebana.

Ni som följt bloggen länge känner ju till min vurm för att harva och nu kan jag få utlopp för detta!

Jag ångrade mig sååå efter att jag i samband med en stallflytt sålde min pinnharv (tyckte inte jag kunde släpa omkring på ett sådant schabrak) men för några veckor sedan köpte jag värdiga efterträdare, 3 sektioner för ynka 50 kronor styck.

De är rostiga men det spelar ju ingen roll alls och funktionen är hur bra som helst.

Är ni intresserade kan jag meddela att det finns en hel del på begagnatmarknaden.

Så här såg min bana ut 3 mars efter en massa regn och efter att ha stått oanvänd ett tag gissar jag:

I förrgår innan harvning, en hel del (o)gräs som synes:

Efter harvning fick jag bort en del:

Efter dagens harvning fick jag bort ännu mer gräs och jag tror att det kommer att bli mindre och mindre för varje omgång.

Det känns också som att gräset bara är en kosmetisk störning som inte kommer att påverka funktionen det minsta och underlaget känns väldigt bra.

Jag hävdar att det mesta i underlagsväg går att antingen harva eller plana så att det i vart fall håller för ett ekipage och det är ju det som det kommer att handla om här.

Jag har både resurser och tid att harva och hittade även en svintung balk nära stallet som jag har sparat för att använda till att plana med om det behövs.

På en anläggning jag stod innan använde jag något liknande och det blev hur bra som helst, framför allt om man som sagt är den enda som nyttjar banan 🙂 !

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Caroline

    Kan du snälla tipsa om var du sett slättharvar likt den du har? Jag har harvat 5 hektar hage efter denna skitvinter med två sektioner. det tog sååå lång tid, haha! Skulle velat ha minst fyra, gärna sex, sektioner 🙂

    Svara
  2. Anna

    Jag minns när jag var liten att vi hade en stor pinnharv som de drog med traktor i ridhuset och då lät de oss barn stå uppepå samtidigt… Tänk om vi hade tappat balansen och trampat emellan, kunde ju ha blivit ganska tokigt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>