Den enes död….och ett tips

Först ett litet tips från mig; var väldigt försiktiga med vad ni beställer via nätet just nu.

En fd stallkamrat beställde kläder från ett företag ena dagen, nästa dag hade samma företag gått i konkurs! Där lär gissningsvis varken bli kläder eller några pengar tillbaka.

Så betala inget förrän du har varan i din hand!

En annan reflektion delvis på samma tema är att jag i ett par veckors tid har tänkt att detta med Coronan kommer att innebära att de som redan har pengar har möjlighet att tjäna ännu mer, ibland genom att sko sig på andras olycka så att säga. ”Den enes död….” osv…

Om det finns 10 restauranger i en stad och 5 stänger lär ju de andra 5 få mycket mer kunder.

Om någon tvingas att sälja sin bil/ häst/ whatever för att den har blivit hastigt arbetslös kan den som har råd köpa; ibland kanske genom skambud pga vissas desperation.

Så har man pengar kan man absolut göra affärer….

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Dagge

  Vår aktieportfölj på börsen stod på årshögsta i veckan. Vågar man köpa i nedgång och vet vad man håller på med så går det att tjäna enormt mycket pengar på den svajiga börsen just nu.

  Svara
 2. Linda Ferne

  Gäller ju alltid egentligen. Firmor går i konken oavsett Corona. Arbetslös blir man ju genom nedskärningar med. Sälja likvida saker snabbt och billigt görs även det hela tiden. Men visst, läget nu gör att fler måste sälja av väldigt snabbt..

  Svara
  • Birgitta

   I sak har du rätt men jag har aldrig varit med om att så många företag så snabbt och samtidigt går i konkurs och risken känns helt klart större nu än ”vanligtvis”.

   Jag brukar inte fundera över ”betala i förväg” på samma vis som jag gör nu.

   Sedan brukar jag alltid välja större företag om jag köpt över nätet men det är verkligen ingen garanti.

   Svara
 3. Anna

  Jag trodde att en av poängerna med att inte införa stränga åtgärder mot Corona i Sverige var för att ekonomin skulle klara sig bättre men det verkar inte som att det riktigt har blivit så?

  Svara
  • Birgitta

   Det vågar jag inte uttala mig om. En del har det påverkat mycket, andra inte alls och sedan finns det säkert allt där emellan….

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>