Söndag- Pay and ride

Idag gjorde jag något jag inte gjort på många år; jag red en Pay and ride.

Med facit i hand borde jag ha lagt lite tid på denna form av träningstävlande för länge sedan så hade jag kanske ”fått igenom” en del saker snabbare och bättre på riktiga tävlingar.

Idag red jag tex med spö inne på banan och Vicke ”måste” ha sett det i ögonvrån eller på annat sätt anat dess existens för jag behövde inte använda det alls och ändå marscherade han på mycket bättre än han vanligtvis gör på just tävling.

Frågan är hur mycket han är ”ögontjänare” och hur mycket jag själv rider mer avslappnat när det inte är en riktig tävling? Det får tiden utvisa för jag har anmält till flera liknande arrangemang och tror att det kommer att göra oss gott.

Dagens känsla var i alla fall utmärkt och procenten knappt 66.

Hemma passade jag på att ta några kort när jag hade släppt ut Vicke i hagen med den sedvanliga ”posttraining-maten” och jag hann tänka ”åhhh vilken blank päls”.

2 sekunder senare tyckte Vicke att det borde bli ändring på detta så han rullade sig i gruset och såg allt annat än blank ut efteråt kan jag säga.

Annars försöker jag att se till att han får lite gräs i sig varje dag även om handbetning är något av det tråkigaste man kan slösa sin tid på enligt mig:

Men man använda tiden till att borsta på hästen och/ eller läsa mail, kolla Facebook och dylikt så får man något gjort i alla fall 🙂 !

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Filippa

    Borsta hästen samtidigt som man betar in den måste ju vara det här årets mest lysande ide =) Tack för den! MVH Beta är trist_78

    Svara
  2. Nina

    Jag brukar sätta på en longergjord och dra longerlinan genom en ring på gjorden, bakom sidostycket på grimman och knäppa fast i ringen.
    Då kan jag sitta en bit bort och läsa medan hästen betar! 😀

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>