Marketplace och en rolig historia

Orubbliga…..

Alltså….jag måste verkligen slå ett slag för Marketplace på Facebook som är bättre än Blocket om ni frågar mig.

Såååå mycket bra grejer till oss hästmänniskor eller om man behöver något till sitt hus/ trädgård tex.

En del behöver man ju verkligen inte köpa nytt och svindyrt utan det kan hålla i en evighet även i begagnat skick. Och ibland försvinner nyskicksutseendet direkt oavsett (om man köper en spade tex….) .

Jag har fyndat hur mycket som helst men enstaka gånger blir det inte som man har tänkt sig och därför är det, som med allt annat viktigt med kommunikation!

Jag skulle få några cementrör gratis som jag tänkte ha till mina hagar och körde 5 mil enkel resa med släpet bakom bilen.

Väl på plats inser jag att rören a) väger långt mer än jag trodde b) säljaren står bokstavligen med armarna i kors och tittar medan jag inte lyckas rubba rören en millimeter.

Till slut säger jag uppgivet att jag måste ge upp varpå tjejen säger att hon har diskbråck så hon kan inte hjälpa mig.

Jag kände mig ganska sur så jag sa något i stil med ”du borde ändra din annons och skriva att rören inte går att rubba, jag har kört sammanlagt 10 mil och slösat några timmar helt i onödan” varpå hon går in och ändrar annonsen och skriver :

Notis: Får ej plats i en Volvo V70, nej jag kör inte hem de och nej jag lastar inte de åt dig. Så kom inte ensam kvinna i ett hästsläp såvida du inte är Pippis syster… 🙄 

Jag fick ju så klart skylla mig själv egentligen men jag är så van att folk hjälper till…men en i efterhand rolig historia blev det 🙂 🙂 🙂 !

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Caroline

  Du tar det ju på ett bra sätt! Jag hade blivit vansinnig av den annonsändringen, haha! Fast å andra sidan hade jag nog tagit med mig karln och en winsch också. Men som du skriver: communication is key. Nu var det ett par rör, men jag kan föreställa mig kaoset som uppstår t.ex. När en säljare som säljer en stallinredning förutsätter att köparen ska montera ner den, och köparen tänker det omvända…

  Svara
 2. Anna

  Säljaren är ju sjukt rolig. Älskar det och härligt att du kan bjuda på det.

  Svara
  • Birgitta

   Ja, det VAR faktiskt roligt och typiskt något jag själv hade kunnat skriva i affekt.

   Och även om jag var skitsur så var det ju verkligen mitt eget fel att jag inte kollade upp allting bättre innan jag körde så det finns inte mycket mer att säga om den saken.

   Och då hade ändå Elisabet i stallet frågat mig om jag verkligen trodde att jag kunde baxa in rören i släpet på vilket jag svarade lite kaxigt att det säkert skulle ordna sig. Och det gjorde det ju INTE ha ha ha!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>