Business as usual?

Inget sådant här på ett tag framöver…..

Har ”Corona-krisen” påverkat er hästhållning/ ridning och i så fall hur?

Är ni mer försiktiga när ni rider för att undvika att behöva uppsöka sjukhus?

Har ni fått avboka många planerade tävlingar?

Har ni slutat av åka på träningar också?

Och som ett sidospår; hur har ni påverkats i vardagen, utan häst?

Själv rider och tränar jag som vanligt men har faktiskt börjat tänka mig för lite mer vid tex uteritter så att jag inte ”utmanar ödet” i onödan.

Jag har varit på en Pay and ride och tittar aktivt efter fler.

I vardagen är jag noga med att hålla avstånd i affärer, har oftast handskar på mig när jag handlar, spritar ofta händerna i bilen efteråt.

Vi har helt slutat att äta på restaurang, gå på bio osv.

En planerad Londonresa 6 april ställdes så klart in och någon annan utlandsvistelse är inte att tänka på i sommar för oss.

Vi skulle också ha åkt till Ullared i vår men struntar i det.

På mitt jobb får alla som vill jobba hemifrån göra det till viss del och detta hade jag mer än gärna gjort om arbetsuppgifterna hade tillåtit det vilket de så klart inte alls gör i just mitt fall (jag jobbar ensam på natten i ett skyddat boende).

Jag ”socialiserar” inte alls med vänner och bekanta utan försöker hålla avstånd i stallet tex; är livrädd för att bli ens förkyld eftersom mina förkylningar kan ta veckor att bli av med= får ej jobba och det skulle ställa till det rätt mycket på min arbetsplats.

Träffar inte ens mina föräldrar utan fick sätta en tårta utanför min pappas lägenhetsdörr när han fyllde 80….det kändes sorgligt. Annars klarar jag mig mentalt bra än så länge!

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. Cia

  I stallet är det typ som vanligt. Vi har 5 hästar.
  Håller ridlektioner som vanligt, men det märks att det blir färre inbokade lektioner nu. Man har naturlig distans när man undervisar i ridning….Försöker tänka mig för att inte gå fram och handgripligen hjälpa till att ta på mina elever.
  Vi fikar… men håller avstånd. Vädret har varit toppen så utomhusfika har funkat fint.
  Rider ut, vi rider ungefär som vanligt. Noga med att använda den säkerhetsutrustning som jag brukar. Vill ju inte skada mig oavsett Corona eller ej.
  Har själv åkt på några markarbets och Hopp träningar till min kompis/ hopptränare.
  Har även ( tagit med min häst) åkt till väninnor och ridit ut med dem, då håller man avstånd och umgås. Bättre än att åka hem och fika i någons kök…detta ska vi fortsätta med.

  Privat: vi håller oss hemma. Bor på landet.
  Sönerna… yngste sonen går i skolan år 9.
  Äldste, tar studenten i år. Ingen cortege idag. Ingen bal. Inget utspring. Vi kommer att fira honom hemma i väldigt begränsad skala. Hans far får göra det hemma hos dem och vi hemma hos oss. Så det får bli två tillfällen.
  Handlar i mataffären med plasthandskar. Har också handsprit i bilen.
  Har varit i Ullared ( det är mindre folk där än i mataffären. Hade inte åkt om det inte vore för att en väninna till mig berättade hur glest med folk det var).
  Annars undviker jag att vara i affärer så mycket som möjligt.
  Vi funderar på att näthandla och hämta maten i mataffären… men har liksom inte kommit igång med det.

  Svärföräldrar och min mamma, är i karantän. Har träffat dem med utomhus fika på distans.
  Handlar åt dem.

  Jobbet: skola, fritidshem. Vi har 500 elever på vår f-6 skola. Många föräldrar är permitterade. Deras barn går bara i skolan.
  På fritids har vi typ 1/3 av normal elevgrupp.
  Hålla avstånd är svårt. Men vi försöker., två meters avstånd… det går inte… barn leker och är barn helt enkelt. Vi kramas inte försöker att komma ihåg att inte ta på varandra. Vi tvättar händer ( typ hela tiden, vissa barn har tvättat sönder sina händer) och spritar oss själva och dörrhandtag och massor av andra saker….
  I matsalen håller vi avstånd och vi vuxna försöker glesa ut avståndet på ett så vettigt sätt vi kan.
  Att torka tvätta och hålla hygienen genomsyrar allt.
  Vid minsta symptom av förkylning… så skickas elverna hem direkt. Samma sak gäller för personalen. Detta gör att vi får vara väldigt flexibla och täcka upp för varandra för att få verksamheten att flyta bra.

  Ja, Corona genomsyrar min vardag.

  Svara
 2. Marie Ultege

  Vi planerar inga resor under detta och nästa år. Kommer att sakna Kap Verde i februari. Pengarna kommer att användas till ett större växthus, som man kan sitta i, och en mindre bubbelpool. Det blir till att fixa ett eget litet semesterparadis på hemmaplan.

  Svara
 3. Marlene Engström

  Och jag tränar med Ridesum systemet! Väldigt bra! Och ger möjlighet till mer träning än annars då min tränare är på annan ort oftast (längre bort )

  Svara
 4. Emilia Sahlén

  Vi tränar hästarna som vanligt men är mindre sociala. Håller oss mer själv. Inga restaurangbesök och shopping via nätet Har varit försiktigare med uteridning då risken att åka av är större än i dressyren.

  Våra föräldrar är isolerade men de är ute och går dagligen på promenader i lugna område. Vi handlar till dem och har några gånger gått med dem på promenad med avstånd och ingen närkontakt.

  Tror det kan bli värre nu så det är viktigare nu än någonsin att orka hålla ut och hålla avstånd och tvätta händerna.

  Och är man minsta dålig, stanna hemma!

  Svara
 5. Helena Hille Jardelid

  Rider inte alls eftersom min fru inte vill det, hästen stod i vintras så har struntat i att rida igång henne helt enkelt.

  Inte varit i stugan sen sportlovet, träffar begränsat antal människor på fritiden då vi båda måste jobba o träffar människor på jobbet o barnen är i skolan.

  Ställt in resa till Legoland och en möhippa för en vän som jag verkligen såg fram emot, men det svåra är förstås att inte veta när man kan få träffa sina släktingar och vänner ”som vanligt” igen. Har syster och en systerdotter på 1 år i London, det känns jobbigt.

  Svara
 6. LenaB

  Vardagen ser ganska lik ut som den var före Corona; jag och maken går till jobbet och sonen till skolan, stallet på kvällen och sonens simträning fortgår som vanligt, och maken kan spela sin golf.
  Men jobbet har deltidspermitterat personalen sedan 1/4 så jag jobbar kortare dagar.
  Vi undviker att träffa folk, som vi inte annars träffar. Våra föräldrar har vi inte träffat sedan detta startade, mina föräldrar bor några timmar härifrån så det är inte heller så att man träffas utomhus på avstånd…
  Vi skulle åkt till Teneriffa den 14 april.
  Hade anmält till några tävlingar och planerat för fler, tränaren bor i Holland så har inte tränat på länge nu.
  Går och handlar ”som vanligt” i mataffären men håller avstånd och handlar snabbare än vanligt, spritar och tvättar händerna noga och ofta.
  Har nog inte varit i andra affärer sedan detta startade, förutom att köpa strö och foder till katterna och hästarna.
  I övrigt känns det väldigt udda och osäkert, jag som annars har överfullt att göra på jobbet har nu i stort sett inget att göra, och inga affärer går att genomföra/planera så jag drar inte in en spänn till företaget och det fungerar ju inte i längden så framtiden känns oviss.

  Svara
 7. Anna Lind

  I stort som Annelie Magnuson . Ungarna går i skolan (7:an och 4:an) men inget mellanstadiefritids öppet pga personalbrist/minska smittspridningsåtgärd. Dottern hänger med sina kompisar hemma hos varandra efter skolan en hel del istället. Hon går på gympa som vanligt men med uppvärmning utomhus och ökade avstånd vid byte av grupp i gympahallen. Sonen gläds åt att fotbollsmatcherna i Sanktan dragit igång förutom hans vanliga träningar som kört på som vanligt hela tiden. Ingen publik på matcherna är dock tillåtet så vi får stanna hemma eller så i skogen en bit bort! Mannen jobbar med musik i skolklasser på Järva så han jobbar som vanligt även om övriga Kulturskolan här i Sthlm gått över till digital undervisning (lite konstigt kan jag tycka, bara smågrupper som har undervisning tillsammans) Sonen har sin cellolektion digitalt och dottern sånglektion via zoom. Jag jobbar hemifrån. Skönt på ett sätt men också trist. Mycket Teams-möten blir det. Åker till stallet varje dag som vanligt men vi håller distans där såklart så gott det går. Ingen fika ihopträngda i sadelkammaren och inställt stallmöte. Värst är väl oro för min svärmor och min mamma. Min pappa gick bort förra våren på ett demensboende och med tanke på hur det sett ut på den fronten känns det skönt att han fick dö lite i ”lugn och ro” och slapp detta. Svärmor bröt lårbenet på julafton och är helt beroende av hemtjänst 7-8 ggr/dygn ofta två personer i taget. Ensamt och tråkigt för henne utan att få träffa min man och ungarna (ja och mig också) och oroligt att hon ändå träffar så mkt folk. Min bror handlar åt min mamma – de bor grannar ute på landet 5 mil härifrån – men nu är han förkyld så nu fick mamma hjälp av brorsans exfru igår.
  Handlar bara nödvändiga saker, men med barn inbegriper det födelsedagspresenter till kompisars kalas, armbandsur till sonen som ska debutera som fotbollsdomare och även färg och kuddar/gardiner till vårt nypiffade sovrum. Har hittills undvikit att åka till vårt sommartorp som ligger i en angränsande sjukvårdsregion men i morgon blir det nog en dagstur och om ett par helger en övernattning. Längtar dit som en galning!!

  Svara
 8. Annelie Magnuson

  Vi lever i stort som vanligt – jobbar (dock mest hemifrån), Iris går i skolan och går på piano och kampsport. Hennes träning är dock utomhus och ändrad så att de har något mindre ”närkontakt” i träningen. Vi är alltid på landet på helger och sommarsemester, så det kommer inte ändra sig. Det som är annorlunda är att vi inte träffar vår utökade familj, umgås med andra mycket mindre samt bara handlar när vi behöver (alltså inget ”gå i affärer” i onödan). Handlar också till mina isolerade föräldrar varje vecka. Vi har bokat resa (i julas) till Thailand över julen 2020… vi får väl helt enkelt se om det blir av. Hoppas det.

  Svara
 9. Birgitta

  Tack för att ni delar med er. Känns ändå som en ”tröst” (konstigt ordval kanske men så känns det) att läsa hur andra har det och gör.

  Svara
 10. Manda Stillnert - En Haflinger & allt där i mellan.

  Hästarna tränar och tävlar som vanligt ( travsporten fortgår med hårda restriktioner).
  Själv pluggar jag ju så vi kör allting på distans numera via Zoom vilket faktiskt har fungerat över förväntan.
  Min sambo jobbar som vanligt då han jobbar på ett gruppboende, men vi träffar i princip inga människor. Inte träf fat min mamma sedan i slutet på Februari då min lillasyster gifte sig. De är väl de jag känner att jag saknar då vi i ”vanliga” fall inte heller träffas så mycket då hon bor i Stockholm och jag 20 mil bort.

  Svara
 11. Annie

  Bor utomlands och är i en lättare lock-down. Förekommer inga som helst träningar, skolor är stängda mataffärer har öppet och apotek. Mundskyddslag utomhus. Jobbar dock som vanligt då mitt jobb är samhällsviktigt. Min vardag är helt ändrad.

  Svara
 12. Anna

  Jag bor i Frankrike och vi är i lockdown sedan mitten av mars. Får gå till mataffären/apoteket och that’s it. Börjar bli väldigt tungt att vara isolerad så länge men det var nog nödvändigt här eftersom det skenade med antal döda. Känns konstigt och skrämmande att inte veta hur länge det här kommer hålla på (det är meningen att vi skall börja släppa på nedstängningen den 11 maj men det kommer ske gradvis så jag lär fortsätta jobba hemifrån mest). Jag är orolig för matbrist i höst, det har inte funnits mjöl i affärerna här på evigheter till exempel. Frankrike producerar väldigt mycket mat och är inte beroende av import på samma sätt som Sverige men jag tycker ändå hyllorna gapar oroväckande tomma.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>