Torsdag- rått

Även idag var det riktigt rått ute och det kändes verkligen skönt att återstifta bekantskapen med mina termobyxor och täck-kappa.

Vicke har vilodag vilket gav mig lite extra tid att bland annat åka ut och harva min utebana och medan jag gjorde det tänkte jag för mig själv att medan ”att skura hovarna” nästan är hästbloggaren Nina Rademaekers signum så skulle jag säga att harvningen är mitt 🙂 . Lika mycket som Nina älskar att rengöra hovar älskar jag att harva i alla fall!

Jag tycker spontant att underlaget i paddocken känns riktigt bra, i alla fall att köra bil på och gå på till fots ha ha .

Förhoppningsvis är det lika ridbart som det ser ut och känns för mina ben!

Och även om det finns en del ogräs/ gräs så har jag fått bort mycket och det är i alla fall näst intill stenfritt vilket är otroligt skönt. Och jag är mycket nöjd med mina budgetharvar. Köpte ju 3 stycken så att jag kan ha 2 på utebanan och en i ridhuset och slippa köra dom mellan. 100 spänn styck…jag borde banne mig ha köpt en i reserv också inser jag 🙂 !

När jag tittade in i huset höll en av målarna på med en av de sista sakerna att färdigställa: målningen av trappan.

Jag älskar den i all sin enkelhet; visst är den fin, framför allt när man jämför ”före och efter” (notera att hallen tidigare hade gröna väggar):

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda

  Ha ha, betydligt mer vettigt att se till att ha bra underlag än att ha rena hovar iaf!

  Svara
  • Birgitta

   Jo, om detta skulle jag kunna skriva en hel del om men nöjer mig med att konstatera att ingen häst lider av att ha kliniskt rena hovar så om man vill lägga tid på DET så skadar det ingen i alla fall….

   Att vara noga med underlag tycker jag är något av det viktigaste för hållbarhet och optimal prestation men vet också att många inte alls värderar detta lika högt som jag själv.

   Svara
 2. Minstral

  Vi använder sådana pinnharvar flitigt även till hagarna, men vi har dem på andra hållet. Gör även som du i paddocken pga ogräs, men annars oftast med piggarna uppåt.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>