Fredag- listigt

Efter ridbaneharvning och ett bra pass där åkte jag till vårt hus för att ”kolla läget”.

Jag kunde konstatera att alla klinkers var lagda och att allt var fogat; så här såg det ut i ”sido-entrén” till huset:

Jag glömde att ta en bild på urspungsgolvet men det var en gräslig och mycket sliten plastmatta som efter bortrivning visade sig se ut så här:

Som ni kanske kan förstå visade sig trägolvet för skadat för att kunna användas, därav klinkersen.

Och med facit i hand ett klokt val oavsett för jag tror att en entré hos en hund och hästmänniska tar för mycket stryk av lera, snö och allt annat man drar in när man bor ”på landet” och att vilket trägolv som helst hade blivit skadat rätt så snabbt:

Som ni ser är allting inte färdigt än och jag lovar att visa slutresultatet också men tänker att det kan vara roligt att följa renoveringen allt efter som.

Annars håller hantverkarna fortfarande på med att sätta lister i alla rummen, det kommer att bli en högre modell som jag personligen tycker passar jättebra till äldre hus.

Jag minns för övrigt de mycket smalare listerna i mitt och fd makens hus; alla var bruna vid inflytt och vi ville ha dom svarta= ett jäkla ”pilleri-jobb” i en obekväm arbetsställning kan jag säga 🙂 !

Som ni kan se på bilden ovan är det rätt pilligt när man ska passa in listerna vid olika rör; tur att det är hantverkare och inte lekmän som gör jobbet.

Och som ni kan se av bilderna nedan så kommer det absolut att behövas en rejäl storstädning inklusive fönsterputs när allting är klart vilket jag också är glad kommer att utföras av proffs:

Bra ljusinsläpp men just nu med några kilo fågelbajs….

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>