Tisdag- en miljon saker senare

Puh…..nu har jag landat i soffan (kl 15.00) efter att ha hållit igång konstant sedan 6.30.

Jag började med det för mig ångestladdade projektet att släppa ut hästarna i sina hagar och som väntat blev Vicke väldigt upprörd när jag gick iväg med Baltazar.

Som tur är har jag bara en mycket kort sträcka mellan hagarna och stallet så jag kunde hämta honom mycket snabbt.

Det kändes som pest eller kolera: hade jag släppt ut Vicke först i en vilt främmande enorm hage hade han sprungit som en galning så då var det bättre att han for runt i boxen några minuter.

Jag vågar inte gå med båda hästarna än, Baltazar må vara 23 år men kan enligt tidigare ägare bli väldigt spooky och då gäller det att hålla i! Vi känner ju inte heller varandra än och då är det dumt att ta några risker.

Nåväl; när båda hästarna var utsläppta for de iväg som skjutna ur var sin kanon, inte heller detta speciellt överraskande (film finns på Instagram).

De lugnade tack och lov ner sig väldigt snabbt och har därefter fördrivit dagen med att strosa runt i närheten av varandra, i både ösregn och sol.

Vi får väl se hur intaget ska gå….återkommer om det 🙂 !

Själv har jag ägnat mig åt en miljard saker!

Jag har skrivit över Baltazars försäkring till mig och betalat ägarbytet till Svenska ridponnyföreningen eller vad de heter.

Jag har packat upp en massa grejer hemma, packat upp alla hästsaker och smort det som behövde smörjas.

Mockat, harvat utebanan, tömt och städat både min bil och mitt släp.

Att använda framför allt bilen som transportmedel av fan och hans moster i flera veckor gagnar inte interiören kan jag säga och jag trivs egentligen inte alls med att köra omkring i en soptipp men har inte haft mycket val om allting skulle köras iväg hit och dit.

Nu känns det bra när ordningen är återställd även om att bo med grusväg 2 kilometer till asfalterad väg så klart kommer att påverka bilens yttre. Då är det skönt att ha en ”slitvarg” som jag inte är sååå rädd om; jag hade knappast heller harvat med en ny bil tex 🙂 .

Gällande harvningen kunde jag glad konstatera att min bana verkar tåla en del nederbörd utan att bli pölig eller gyttjig.

Det har regnat en hel del sedan gårdagen men den såg ut så här:

Hästarna brydde sig inte heller om att jag harvade, som ni kan se på den sista bilden gränsar paddocken till Baltazars hage.

Som ni kanske förstår blev det en planerad vilodag för Vicke som dels har motionerats sedan förra måndagen och dels kunde få dagen till att landa i sin nya miljö.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>