Tisdag- en vacker tavla

Kolla vilken vacker vy jag körde förbi idag!

”Vanliga” människor fattar då klart ingenting 🙂 men vi hästmänniskor….vi vet vad det betyder!

Själv fodrar jag just nu med inplastat hö som jag har köpt förmånligt av Baltis ägare och hästarna har fri tillgång på det och äter bra men inte hysteriskt.

Jag kommer att köpa ensilage i småbal om några månader och har redan gjort en preliminär beställning hos en foderhandlare i krokarna.

Mitt stora djur var väldigt duktig under dagens ridpass och banan, som stänktes i vatten i fredags och lördags var väldigt fin.

Den är som bäst när den är lite halvblöt så jag harvar alltid precis innan jag rider för att få upp fukten till ytan så mycket det går.

Märkte idag att mina hästar beter sig eremiter på en öde ö 🙂 !

Jag noterade att båda sprang lite (de rör sig oftast knappt i skritt) och när jag kollade vad som hade orsakat denna dramatik var det något så exotiskt som en person som ledde sin häst i skritt typ 200 meter längre bort!

Baltis och jag är helt tighta nu; han följer med när jag mockar hans hage och jag kan klia honom utan att han vänder på klacken och bara går som han gjorde i början.

Han är helt bedårande det lilla livet och jag kan inte fatta att jag hade sådan tur när jag sökte sällskapsponny.

Av alla vänner och bekanta jag frågade fick jag inte ett enda tips men på min annons på Hästnet kom det kanske 10-12 svar varav alla var helt ointressanta förutom Baltis!

På tal om svar fick jag idag ett trevligt privat meddelande från en mångårig bloggläsare. Hon tackade för tipset att slipa lien med en knivslipare från Ikea, det hade ”funkar superbra” enligt henne. Kul när vi kan tipsa varandra!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>