Dagens (bil)fråga

Nyfiken hur ni gör:

Om ni kör på motorvägen klockan 6 på morgonen, är helt ensamma på vägen och kommer till en sträcka där det är skyltat att det är 30 pga vägarbete men ni ser tydligt ett något vägarbete INTE pågår. Hur kör ni?

*Jag kör i 30 precis som det är skyltat

*Jag kör i 90 eftersom jag är ensam på vägen

*Jag kör i någon annan hastighet. Vilken och varför?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Filippa

    Bränner förbi i den hastighet vägen/avsmalningen tillåter.. 30 är det för att skydda liv – dessa liv är inte där. Om de är DÄR däremot, då kör jag 25 för att riktigt irritera Martin i sin Audi bakom mig.

    Svara
  2. Ann

    Även om risken att skada någon i ditt exempel låter minimal så bryter jag ALDRIG kraftigt mot just 30-gränsen. Jag har noll lust att bli av med körkortet.

    Svara
  3. Helena Tang

    Eftersom det ofta sitter fartkameror vid vägarbeten så är jag mesig nog att hålla den skyltade hastigheten. Jag brukar vara ute i alldeles för god tid ändå så det gör inte mig något. Och om Martin i sin fula Audi ligger och trycker bakom så håller jag ännu lösare på gasen

    Svara
  4. Anna

    Jag skulle nog ändå köra i närapå trettio, kanske lite fortare bara. Dels utifall vägbanan är dålig och dels utifall en kontroll ändå skulle ske. Även om det är ett ganska omfattande vägarbete så förlorar man ju obefintligt med tid på att köra förbi sakta.

    Svara
  5. Moa

    Det där hände mig i går, fast det var inte skyltat 30 utan 50. Körde väl i 65 kanske.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>