Orimliga prisskillnader

Jag fattar så klart att det kan skilja hur mycket som helst mellan exakt samma produkter som köps i olika affärer men ibland reagerar jag ändå.

Redan förra året ifrågasatte jag till Granngården varför de sålde Betfor för runt 30 kronor mer per förpackning än Börjes, jag tyckte att det var en lite väl stor skillnad mellan runt 70 eller 100 spänn.

Svaret jag fick från personalen på Granngården var att Börjes kanske sålde Betforen så billigt som någon form av lockvara.

Vara hur det vill med den saken men i förra veckan noterade jag en ännu mer svårbegriplig prisskillnad.

Pelleterat kli (identisk förpackning och tillverkare) kostar 199:- på Granngården och 129:- hos Börjes och båda priserna är ordinarie priser.

Det visar bara vikten av att vara ”om sig och kring sig” om man har möjlighet för 70 kronor är rätt mycket pengar i sammanhanget tycker jag.

Brukar ni jämföra priser på foder och handla därefter eller köper ni bara i ”första bästa” affär?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Ja jag kollar och jämför en del, ffa när det gäller foder och grejer till hästen och hunden. Det är ju dessutom väldigt lätt numera när alla priser osv finns på nätet. Jag väger in pris, sammansättning och var det finns. Det är kanske inte alltid värt att köra längre för ngn krona billigare men när det handlar om så mkt som i ditt exempel är det ju värt lite längre väg och då kanske köpa lite större mängder. Spån är också en sån sak, har valt att köpa från Träbolaget i Ljungbyhed då det både är billigt i pris och hemkörning ingår. Visst finns det billigare men då får man hämta själv. Ett tag så hämtade på löst spån på ett sågeri, vi stod och öste i sopsäckar för hand. Då var det värt de sparade slantarna (studerade) men hade aldrig lagt tid och jobb på det idag. Men billigt var det…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>