Onsdag- nässlor och stånds

Idag har jag varit hos Nina och tränat och kunde när jag anlände nöjt konstatera att denna hög:

….nu var ett minne blott:

Som jag berättade i föregående inlägg var vi 3 familjer som delade på underlaget och den sista av dom tog sin del i lördags.

Det känns otroligt skönt att kunna lägga detta bakom sig för som jag skrev så var det en miljon turer kring vem som ville och kunde ta underlaget och det hade inte varit roligt alls om någon hoppade av i sista minuten för att whatever hade inträffat.

Det är liksom inte bara för mig att ta x hundra ton i fickan och köra hem det….

Hemma har jag fortsatt min kamp mot brännässlorna:

Skulle denna växt plötsligt bli väldigt attraktiv på världsmarknaden kommer jag måhända att ångra mig men just nu hugger jag obevekligt ner x yta mer eller mindre varje dag och torkar.

Baltis äter gärna lite nässlor och en del tänker jag spara till hösten och ge som lite utfyllnad när gräset tryter.

Det har även kommit en del stånds kring gården, faktiskt mest utanför hagarna så jag gissar att de föregående hyresgästerna har fört en ganska framgångsrik kamp mot denna växt.

Jag har sett en stor oanvänd gräsyta ganska nära vår gård som någon intresserad hade kunnat hägna in och använda som hage men där vimlar det av stånds!

Jag går just nu och rycker upp de plantor jag ser för att om inte annat förhindra spridning men jag tror inte att mina hästar skulle ge sig på att äta av ståndsen, de hinner inte ens hålla jämn takt med gräset i hagarna och ingen av dom är något ”gam” som stoppar vad som helst i gapet.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Fia Pobog

    Japp. Gick över hagarna och grävde upp några stånds häromdagen. Ner i plastsäck och iväg till tippen med dem.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>