Torsdag- inne

Morgonen inleddes med ett efterlängtat besök; min hovslagare Markus kom avtalsenligt.

Det var bara 6 veckor sedan han var här men hästarnas hovar hade växt massor så det var välbehövligt med pedikyr.

Den lille verkades för första gången (sist Markus var här behövdes inget hov-filande) och skötte sig exemplariskt.

När förra ägarna köpte honom kunde han ibland tramsa lite vid skoning men det är många år sedan och nu ville han säkert visa Markus att han ÄR ”världens bästa häst” som jag tjatar om 🙂 !

Även Vicke stod som ett ljus under skoningen och det är sådana saker man lätt kan ta för givet när det alltid har fungerat (jag har aldrig haft en svårskodd häst) men som kan vara enorma problem när det inte fungerar.

Jag har absolut all förståelse för att hovslagare inte vill sko vissa hästar men tänk så jobbigt det måste vara för deras ägare innan de löser problemet!

Dagens rubrik syftar till att jag faktiskt valde att rida i ridhuset idag; hade jag inte haft det hade jag bitit ihop och ridit på utebanan i stället för att köra till ett ridhus men nu tänkte jag bara ”varför inte- när jag kan” eftersom det blåste rått.

Sommarvädret känns som ett minne blott dagar som dessa och även om prognosen sa ”runt 17 grader” så kändes det snarare som 7-8 pga vinden.

Idag har jag lagat mat för en gångs skull och som jag skrev på Instagram så är det enkla ibland gott nog:

Spagetti och köttfärssås; ”alla” barns favoriträtt och duger utmärkt även till Birgitta, 53 🙂 !

På tal om mat ”måste” jag visa er var en del av bären vi plockade i söndags hamnade:

Receptet kommer här:

Fast jag bytte ut filmjölken mot yoghurt och sockret mot sötningsmedel.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>