Onsdag- bönhörd….med råge

I morse var det temperaturmässigt betydligt svalare än de senaste dagarna men det kändes absolut inte så när jag red på gräset, både Vicke och jag blev rejält svettiga.

En stund senare åkte jag för att veckohandla och när jag körde hemåt såg jag att himlen var rent svart.

Den tidigare väderleksprognosen hade lovat regn vilket sedan ändrades till att det inte skulle komma en droppe på hela dagen och jag som bara väntat på nederbörd pga helt uttorkade hagar hoppades på i vart fall några droppar.

Ja, nog fick jag mina droppar…minst sagt….

Jag hann precis hem innan himlen verkligen öppnade sig och kortet ovan visar inte tillräckligt tydligt hur det nästan flöt på vår lilla väg.

Eftersom det är så varmt tänkte jag ha is i magen med hästarna men när det hade mullrat en stund tog jag det säkra före det osäkra och tog in dom.

Jag hann bli fullständigt ”spolad” innan jag ens var framme vid hagarna där hästarna stod med nerböjda huvuden och det kändes såååå skönt att ha dom inomhus om det skulle börja åska rejält.

Regnet upphörde ganska snart och när det värsta mullret hade tystnat efter en timme eller lite mer fick de komma ut igen, Vicke hade då hunnit rulla sig i boxen så att han var helt vit-spånig medan Baltis väntade med att rulla sig ute så att han blev….ska vi kalla det ”brun-grusig” 🙂 ?

Nu hoppas jag att vätan gör gott för mina hagar som har sett ut som Afrikas stäpp/ savanner ett tag.

Det knastertorra, obefintliga gräset till trots tyckte mina hästar att jag kunde ta mitt utlagda hö och ”shove it” ….hö äter man i boxen och inte ute typ.

Jag anade att detta skulle vara deras gemensamma åsikt men gjorde ett försök men nu blir det inget mer spill på ett tag utan de får nöja sig med fri tillgång i boxarna.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>